Σε φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε 42χρονη γιατί χτύπησε τη 12χρονη κόρη της

Σε φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε 42χρονη γιατί χτύπησε τη 12χρονη κόρη της

Το δικαστήριο την έκρινε ένογη για ενδοοικογενειακή βία, αλλά της αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 μηνών με τριετή αναστολή σε μια 42χρονη Ουκρανή, επειδή χτύπησε την 12χρονη κόρη της.

Η αλλοδαπή κρίθηκε ενοχή για ενδοοικογενειακή βία, ενώ της αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου. Όπως αναφέρει το grtimes.gr, το περιστατικό σημειώθηκε στις 3 Αυγούστου στην περιοχή του Ωραιοκάστρου, στο σπίτι της οικογένειας. Φίλη της κατηγορούμενης κατέθεσε, ότι το κορίτσι ηλικίας 12 ετών είχε σχέση με ένα αγόρι και η μητέρα της δεν συμφωνούσε, ενώ αντέδρασε, όταν η ανήλικη της είπε, ότι θα βγει έξω και μάλωσαν και έφυγε από το σπίτι. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η μητέρα χτύπησε μια σφαλιάρα στο πρόσωπο και στην πλάτη την ανήλικη, ενώ στη συνέχεια της έσπασε το κινητό και την έδιωξε από το σπίτι. Η 12χρονη απευθύνθηκε σε μια γυναίκα που εργαζόταν σε παρακείμενη καφετέρια και ζήτησε βοήθεια, ενώ ενημερώθηκε η αστυνομία.

Η οικογένεια ήρθε από την Ουκρανία πριν ενάμιση χρόνο, λόγω του πολέμου. Στην απολογία της η 42χρονη ισχυρίστηκε: «Είμαι μητέρα και στεναχωριέμαι για την κόρη μου. Από τότε που άρχισε ο πόλεμος, εμείς ήρθαμε στην Ελλάδα. Είναι άλλο κράτος, άλλος λαός, με άλλα έθιμα. Καταλαβαίνω πως δεν έπρεπε να σηκώσω χέρι πάνω της. Είναι 12 ετών. Πολύ αργά ήθελε να βγει με τον φίλο της. Μάνα είμαι. δεν ήθελα να βγει. Της έδωσα μια σφαλιάρα. Πότε δεν χτυπάω τα παιδιά μου. Πάνω στα νεύρα μου το έκανα. Της είπα να βγει έξω να πάρει αέρα. Δεν έσπασα το τηλέφωνο. απλά το πήρα από τα χέρια της. Τώρα μένει (το κορίτσι) με τον αδελφό της στο διαμέρισμα μας και εγώ μένω επάνω στην γιαγιά. Εγώ θέλω κάθε καλό για το παιδί μου. Μητέρα είμαι».