Βίντεο-ντοκουμέντο καταδίωξης από σκάφος του Λιμενικού και σύλληψης δύο Τούρκων διακινητών μεταναστών

Βίντεο-ντοκουμέντο καταδίωξης από σκάφος του Λιμενικού και σύλληψης δύο Τούρκων διακινητών μεταναστών

Ο χειριστής του ταχύπλοου το οποίο διαθέτει μηχανή 800 ίππων, προσπάθησε να εμβολίσει τα σκάφη του λιμενικού

Κύκλωμα που έφερνε μετανάστες στην Εύβοια από την Τουρκία και από εκεί τους προωθούσε στην ηπειρωτική χώρα, εξάρθρωσε το Λιμενικό Σώμα.

Ο δουλέμπορος μάλιστα που διέθετε 10μετρο σκάφος με συνολική ιπποδύναμη μηχανών 800 ίππων, προσπάθησε να εμβολίσει τα σκάφη του λιμενικού που του είχαν στήσει ενέδρα και χάρη στις σωστές ενέργειες των Ελλήνων χειριστών, ο δουλέμπορος αναγκάστηκε να παραδοθεί. Η διεύθυνση Ασφαλείας & Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων είχε διασταυρωμένες πληροφορίες για την άφιξη μεταναστών στο Αλιβέρι με φουσκωτό. Σε ταυτόχρονες έρευνες στο σημείο αποβίβασης, στελέχη του Λιμενικού Σώματος εντόπισαν και ακινητοποιησαν τέσσερα οχήματα εκ των οποίων το ένα όχημα τύπου Van, στα οποία επέβαιναν τέσσερις Αφγανοί και δύο Πακιστανοί υπήκοοι, όλοι μέλη του κυκλώματος, οι οποίοι περίμεναν να παραλάβουν τους μετανάστες και να τους οδηγήσουν στην Αθήνα.

Η θαλάσσια καταδίωξη από τρία σκάφη του λιμενικού, σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγείου του Λιμενικού σώματος, σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Νικολάου - Κοσκινών στις νοτιοανατολικές ακτές της Ευβοίας, περίπου 10 λεπτά πριν τις 2:00 τα ξημερώματα. Στο φουσκωτό σκάφος επέβαιναν δύο άτομα, τα οποία σνελήφθησαν. Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία.


Την ίδια ώρα, οι λιμενικές αρχές Κύμης και Χαλκίδας, συνεχίζουν τις έρευνες τους, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν και άλλα εμπλεκόμενα μέλη του κυκλώματος στη χώρα μας.