Θεσσαλονίκη: Χαμός με φίδι που εντοπίστηκε να κυκλοφορεί στον πρώτο όροφο σπιτιού

Θεσσαλονίκη: Χαμός με φίδι που εντοπίστηκε να κυκλοφορεί στον πρώτο όροφο σπιτιού

Αναζητείται ο ιδιοκτήτης του

Ένα φίδι εντοπίστηκε να κυκλοφορεί σε σπίτι της δυτικής Θεσσαλονίκης και προκάλεσε την κινητοποίηση των αρμόδιων.

Σύμφωνα με ανάρτηση της Herpetofauna.gr στο Facebook, το φίδι εντοπίστηκε να κυκλοφορεί στον πρώτο όροφο σπιτιού και στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική, η οποία περισυνέλεξε και απομάκρυνε το τυχερό στην ατυχία του φίδι.

Πρόκειται για Corn Snake, είδος πολύ συνηθισμένο στο εμπόριο κατοικίδιων ζώων και πιθανότατα ξέφυγε από γυάλα κοντινού σπιτιού.

Η ανάρτηση για το φίδι που εντοπίστηκε σε σπίτι στη Θεσσαλονίκη αναφέρει:
«Κάθε χρόνο, άνοιξη και καλοκαίρι είμαστε σε επικοινωνία και συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία σχεδόν καθημερινά για αναγνώριση και απομάκρυνση φιδιών από κατοικημένες περιοχές στον νομό Θεσσαλονίκης (και όχι μόνο). Η σημερινή κλήση αφορούσε ένα αμερικανικό φίδι πετ που πιθανότατα ξέφυγε από γυάλα και βρέθηκε να κυκλοφορεί στον πρώτο όροφο σπιτιού, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Αφού κλήθηκε το 199, το προσωπικό της Π.Υ. περισυνέλεξε και απομάκρυνε το τυχερό στην ατυχία του φίδι. Πρόκειται για Corn Snake, είδος πολύ συνηθισμένο στο εμπόριο κατοικίδιων ζώων. Αναζητείται ο κηδεμόνας του, ο οποίος προφανώς ζει πολύ κοντά στο σημείο που βρέθηκε το ζώο.».