Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της συντριβής του Canadair στην Κάρυστο – Έρευνες για το πλήρωμα

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της συντριβής του Canadair στην Κάρυστο – Έρευνες για το πλήρωμα

Το αεροπλάνο χτύπησε σε δέντρο, πήρε κλίση και συνετρίβη στο έδαφος όπου σημειώθηκε έκρηξη - Σκληρές εικόνες

Σοκάρει η στιγμή της πτώσης του Canadair σε χαράδρα κοντά στην περιοχή του Πλατανιστού στην Κάρυστο.

Το σημείο προσεγγίζει ένα πυροσβεστικό όχημα και δύο ασθενοφόρα, ενώ όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, η φωτιά από την έκρηξη έχει σβήσει. Στο βίντεο φαίνεται το Canadair τύπου CL-215 να πλησιάζει πολύ χαμηλά για να σβήσει τη φωτιά, με αποτέλεσμα να χτυπάει το δεξί φτερό του στην κορυφή ενός δένδρου και να «ξεκολλάει» ένα κομμάτι. Στη συνέχεια, το αεροπλάνο -από την απώλεια στήριξης- πήρε κλίση δεξιά, καρφώθηκε σε ρέμα και ανεφλέγη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Canadair φέρεται να είχε διμελές πλήρωμα, όχι όμως και καθίσματα που εκτοξεύονται σε περίπτωση κινδύνου. Παράλληλα, φέρεται να επιχειρούσε στην περιοχή Πλατανιστό και σε φωτιά σε δύσβατο σημείο. Επίσης, πληροφορίες της ΕΡΤ ανέφεραν πως το καναντέρ ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία, με αποτέλεσμα να έχει ενεργοποιηθεί το εθνικό κέντρο επιχειρήσεων.

Έτσι, στην περιοχή σπεύδουν στρατιωτικά συνεργεία, για να δουν τι ακριβώς έχει συμβεί και σε τι κατάσταση βρίσκεται το πλήρωμα του αεροσκάφους. Ακόμη, ένα ελικόπτερο έχει φτάσει στο σημείο της πτώσης, για να ελέγξει την κατάσταση.

Βίντεο από τα συντρίμμια του καναντέρ: