Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Οικονομικών – «Να μη δεχτούμε την εργασία με τη μαγκούρα στο χέρι»

Διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Οικονομικών – «Να μη δεχτούμε την εργασία με τη μαγκούρα στο χέρι»

Δείτε φωτογραφίες του News

Διαμαρτυρία ύστερα από κάλεσμα του ΠΑΜΕ πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών για «να μη δεχτούμε την εργασία με τη μαγκούρα στο χέρι».

Όπως επισημαίνει το ΠΑΜΕ «στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών υπάρχει ένα άρθρο με το οποίο η κυβέρνηση φέρνει από την πίσω πόρτα την εργασία ως τα 74 έτη. Με πρόσχημα τη συμπλήρωση των ενσήμων σε ανασφάλιστους υπερήλικους, προκειμένου να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, επιχειρούν μέσα από τα προγράμματα της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) να παρατείνουν τον εργάσιμο βίο μέχρι τα 74 χρόνια».

«Να μη δεχτούμε την εργασία με τη μαγκούρα στο χέρι κυνηγώντας τα ένσημα μέχρι τον τάφο. Να το πάρουν πίσω!», ήταν το κεντρικό σύνθημα της συγκέντρωσης. «Μετά τα 70 σε θέλουν στη δουλειά να ζεις και να πεθαίνεις για τα αφεντικά» και «Δουλειά ως τα γεράματα για τα αφεντικά, οργάνωση και αντίσταση στη σύγχρονη σκλαβιά» είναι μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην κινητοποίηση.

Αντιπροσωπεία μετέβη στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να μεταφέρει σε εκπρόσωπο του υπουργείου το αίτημα για άμεση απόσυρση του επίμαχου άρθρου.

Στην κινητοποίηση παρευρέθησαν ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ και ο Χρήστος Τσοκάνης, βουλευτής του ΚΚΕ. Παραβρέθηκε επίσης και ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης μίλησαν ο Θανάσης Γκώγκος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, η Βέτα Πανουτσάκου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας, ο Μανώλης Βαρδαβάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο» και ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδλησεων.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος