Φωτιά στη Ρόδο: Πώς θα αποζημιωθούν οι τουρίστες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα ξενοδοχεία

Φωτιά στη Ρόδο: Πώς θα αποζημιωθούν οι τουρίστες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα ξενοδοχεία

«H ενδεχόμενη επιστροφή των χρημάτων τους για το ταξίδι που δεν έκαναν ή που διακόπηκε είναι ουσιαστικά εξασφαλισμένη»

Τι θα συμβεί με όσους τουρίστες ήταν στη Ρόδο όσο ξέσπασαν οι φωτιέςΘα αποζημιωθούν εκείνοι που σταμάτησαν τις διακοπές τους στη μέση και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα τουριστικά καταλύματα στα οποία διέμεναν λόγω των πυρκαγιών;

Για τα εν λόγω ζητήματα μίλησε το πρωί της Δευτέρας στην ΕΡΤ ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Οικονόμου εξηγώντας ότι «τα ζητήματα αυτά καλύπτονται εδώ και πάρα πολλά χρόνια από την ασφάλεια αστικής ευθύνης, όπως επίσης και από την ταξιδιωτική ασφάλιση που προσφέρεται στα οργανωμένα πακέτα»

Κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εκπομπή «Συνδέσεις» με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου μιλώντας για τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές που κατέστρεψαν τουριστικές επιχειρήσεις και απειλούν την τουριστικό περίοδο σε Ρόδο και Κέρκυρα, πρωτίστως, έκανε λόγο για έναν πολύπαθο κλάδο.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου οι tour operators αποζημιώνονται για τα έξοδα ακύρωσης, σε τέτοιες περιπτώσεις, από τις περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες. «Ο επαναπατρισμός των τουριστών και η ενδεχόμενη επιστροφή των χρημάτων τους για το ταξίδι που δεν έκαναν ή που διακόπηκε είναι ουσιαστικά εξασφαλισμένη».

Σχολιάζοντας το επίπεδο της ετοιμότητας και της οργάνωσης του κάθε ταξιδιωτικού γραφείου τόνισε ότι εκεί φαίνεται η δυνατότητα και η ετοιμότητα του καθενός.

«Πρέπει να παρατηρήσουμε είναι ότι ο ελληνικός κρατικός μηχανισμός δούλεψε υπό αντίξοες συνθήκες πάρα πολύ δύσκολα και τα μηνύματα που παίρνουμε από τους ξένους συνεργάτες μας είναι ένα μεγάλο μπράβο γι’ αυτό που είδαν όσον αφορά την οργάνωση, υπό αυτές τις συνθήκες» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο ο τουριστικός πράκτορας Δημήτρης Οικονόμου.

«Οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν στις πατρίδες τους σχολιάζουν θετικά την ανταπόκριση των ντόπιων και των επίσημων Αρχών τόσο κατά το στάδιο της εκκένωσης όσο και της προσωρινής φιλοξενίας» είπε κλείνοντας.