Σύσκεψη στο ΥΠΕΞ για την εκκένωση ξένων πολιτών από τη Ρόδο – Εγκαθίσταται Help Desk στο αεροδρόμιο

Σύσκεψη στο ΥΠΕΞ για την εκκένωση ξένων πολιτών από τη Ρόδο – Εγκαθίσταται Help Desk στο αεροδρόμιο

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές

Σε εξέλιξη βρίσκεται σύσκεψη υπό τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, για την αντιμετώπιση όλων των διεθνών πτυχών της κατάστασης που έχει προκύψει λόγω των δασικών πυρκαγιών στη Ρόδο, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Ο υπουργός Εξωτερικών βρέθηκε, προ ολίγου, στη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών, όπου έδωσε οδηγίες στους ακολούθους υπηρεσίας για τον περαιτέρω χειρισμό της κατάστασης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών, ενεργοποιήθηκε χθες, Σάββατο 22 Ιουλίου, «η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων για να διευκολυνθεί η εκκένωση ξένων πολιτών στην Ελλάδα λόγω των εν εξελίξει δασικών πυρκαγιών», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Εγκαθίσταται Help Desk στο αεροδρόμιο

Προσωπικό του υπουργείου Εξωτερικών ήδη μετακινείται στη Ρόδο για να εγκαταστήσει από σήμερα, στις 17:00, εντός του αεροδρομίου του νησιού Help Desk για τη διευκόλυνση, σε συνεργασία με τις οικείες πρεσβείες, της έγκαιρης αναχώρησης επισκεπτών, οι οποίοι έχουν απωλέσει τα ταξιδιωτικά έγγραφά τους, όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο twitter.

Ακόμη, προσωπικό του υπουργείου Εξωτερικών εγκαθίσταται στην Πολιτική Προστασία για να ενισχύσει την προσπάθεια διαχείρισης της κατάστασης κατά το μέρος που αφορά τη διεθνή επικοινωνία με πρεσβείες και πολίτες, σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών.