Λήξη συναγερμού στην Εύβοια

Λήξη συναγερμού στην Εύβοια

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Δυτική Αττική, Λακωνία και Ρόδο

Τελειωμό δεν έχει ο εφιάλτης με τις φωτιές στην Ελλάδα, καθώς ξέσπασε ακόμα μία στην Εύβοια και καίει σε δασική έκταση, ενώ λίγο νωρίτερα το ίδιο είχε συμβεί και στην Ξάνθη. Ευτυχώς, πάντως, στην Εύβοια δεν υπήρξε νέο μέτωπο μιας και έκανε λάθος ένας πολίτης που ενημέρωσε την Πυροσβεστική. Τουλάχιστον όλοι είναι σε εγρήγορση μετά το μπαράζ των πυρκαγιών που έχει ξεσπάσει αυτή την εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή για τέταρτη ημέρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για να ελέγξουν το μέτωπο των πυρκαγιών. Στη Δυτική Αττική η εικόνα λίγο μετά τις 8 μμ είναι κάπως καλύτερη μετά την μεγάλη αναζωπύρωση που προκλήθηκε το απόγευμα, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Η αναζωπύρωση του μετώπου έγινε περίπου στις 4 μμ και εκκενώθηκαν με μήνυμα από το «112» πολλοί οικισμοί. Αρχικά δόθηκε εντολή εκκένωσης για τέσσερις περιοχές στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας. οι οποίες ήταν: Άγιος Σωτήρας, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα και Παλαιοχώρι. Στη συνέχεια δόθηκε εντολή εκκένωσης για Οινόη, Άγιο Ιωάννη Κορακά, Άγιο Παντελεήμονα και Κιάφα.

Ωστόσο, πλέον έχει πέσει το σκοτάδι και τα εναέρια μέσα έχουν σταματήσει να ενεργούν.

Για ακραίες καιρικές συνθήκες που ανεβάζουν στο «κόκκινο» τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς έκανε λόγο κατά την έκτακτη ενημέρωση από αρχηγείο της Πυροσβεστικής στις 6μμ της Πέμπτης (20/7), ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΣ Γιάννης Αρτοποιός. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Αρτοποιός έχουν ξεσπάσει 62 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο.

Αναζωπυρώσεις και στη Ρόδο όπου στάχτη έχουν γίνει χιλιάδες στρέμματα δάσους. Σοβαρή αναζωπύρωση παρουσίασε και η πυρκαγιά που ξέσπασε την Τετάρτη (19/7) στην Λακωνία, κοντά στο εκκλησάκι του Αη Γιαννάκη, με κατεύθυνση από Πυρί προς Λυκοβουνό. Στο ίδιο σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά χθες. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί νοτιοανατοολικοί άνεμοι.