Πυροσβέστες λιποθύμησαν από την εξάντληση και την αποπνικτική ατμόσφαιρα σε Νέα Πέραμο και Μάνδρα

Πυροσβέστες λιποθύμησαν από την εξάντληση και την αποπνικτική ατμόσφαιρα σε Νέα Πέραμο και Μάνδρα

Σκληρή μάχη για να σβηστούν οι φωτιές που καίνε ανεξέλεγκτες για τρίτη συνεχόμενη μέρα

Με τις φωτιές να καίνε ανεξέλεγκτες για τρίτη συνεχόμενη μέρα, ένα από τα μέτωπα που ξεκίνησε από τα Μέγαρα, έχει φτάσει μέχρι τη Νέα Πέραμο. Η μάχη με τις φλόγες, τώρα, δίνεται εκεί, καθώς πυκνός καπνός έχει καλύψει την περιοχή.

Η φωτιά βρίσκεται κοντά σε σπίτια και πρόκειται για μία άνιση μάχη, καθώς αλλάζει συνεχώς η φορά του ανέμου, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες. Οι πυροσβέστες ρίχνονται στη μάχη με όλες τους τις δυνάμεις, προσπαθώντας να κατευνάσουν λίγο την ορμητική της φόρα.

Πλάνα που παρουσιάστηκαν στο έκτακτο δελτίο ειδήσεων του Mega, δείχνουν τη σκληρή δουλειά των πυροσβεστών στο μέτωπο της Νέας Περάμου. Όπως φαίνεται σε αυτά, ένας εξαντλημένος πυροσβέστης λιποθύμησε, καθώς η αποπνικτική ατμόσφαιρα τον οδήγησε να πέσει στο πάτωμα.

Ο δυνατός αέρας δημιούργησε κακές συνθήκες, ενώ σε συνδυασμό με το γεγονός πως ο πυροσβέστης δεν φορούσε προστατευτική μάσκα, τον οδήγησε στο να χάσει τις αισθήσεις του. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ, ο ίδιος είναι καλά στην υγεία του, ενώ ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε αμέσως στο σημείο και τον μετέφερε στο Θριάσιο νοσοκομείο.

 

Κατέρρευσε πυροσβέστης και στη Μάνδρα

Λιποθυμικό επεισόδιο υπέστη ένας πυροσβέστης κατά την προσπάθεια κατάσβεσης που γίνεται για τη μεγάλη φωτιά που καίει στη Μάνδρα. Ο άτυχος άνδρας εξαιτίας των ακραίων θερμοκρασιών και της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που δημιουργεί ο καπνός κατέρρευσε μπροστά στα μάτια των συναδέλφων του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, λίγο αργότερα ο πυροσβέστης ανέκτησε τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

 

Η κατάσταση με τη φωτιά στη Δυτική Αττική παραμένει εκτός ελέγχου με τις Αρχές να ζητούν από τους κατοίκους στο Κανδήλι αλλά και σε άλλους οικισμούς γύρω από τη Μάνδρα, τα Μέγαρα και τη Μαγούλα να απομακρυνθούν, εκκενώνοντας τις οικείες τους και να μεταφερθούν σε ασφαλέστερα σημεία.