Μεγάλη φωτιά στον Κουβαρά: Εικόνες απόλυτης καταστροφής – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Αθηνών-Σουνίου και στη λεωφόρο Λαυρίου

Μεγάλη φωτιά στον Κουβαρά: Εικόνες απόλυτης καταστροφής – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Αθηνών-Σουνίου και στη λεωφόρο Λαυρίου

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από το καταστροφικό πέρασμα της πύρινης λαίλαπας σε Λαγονήσι, Ανάβυσσο και Σαρωνίδα

Εικόνες απόλυτης καταστροφής άφησε πίσω της η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στον Κουβαρά Αττικής και με τη βοήθεια των ισχυρών βόρειων ανέμων πέρασε το Πάνειον Όρος και έκαψε ότι βρήκε μπροστά της σε Λαγονήσι, Ανάβυσσο και Σαρωνίδα.

Η Πολιτική Προστασία με διαρκή μηνύματά της μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 112 έδωσε εντολή να εκκενώσουν οι κάτοικοι την περιοχή Πέτα Κουβαρά και στη συνέχεια τους οικισμούς Μελισσουργός και Τραμπουριά. Ωστόσο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να σταματήσουν το πύρινο μέτωπο, το οποίο αφού πέρασε την κορυφογραμμή απείλησε το Λαγονήσι, την Ανάβυσσο και την Σαρωνίδα, περιοχές για τις οποίες δόθηκε εντολή να απομακρυνθούν οι κάτοικοι, αρχικά προς Παλαιά Φώκαια και στη συνέχεια προς την Αθήνα.

Πολύ σύντομα σπίτια και αυτοκίνητα παραδόθηκαν στις φλόγες, με τοπικούς φορείς και κατοίκους να κάνουν έκκληση για περισσότερα πυροσβεστικά μέσα, ιδιαιτέρως εναέρια, οι χειριστές των οποίων όμως είχαν πολύ δύσκολο έργο εξαιτίας των πυκνών καπνών. Δεν ήταν δε και λίγοι οι κάτοικοι, που έμειναν για να σώσουν μόνοι τους τις περιουσίες τους, αλλά ακι κατοικίδια που είχαν μείνει εγκλωβισμένα σε αυλές και σπίτια.

Λίγο πριν τις 18:00 η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε, ότι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στη λεωφόρο Καλυβίων στο ρεύμα προς Σούνιο, στη λεωφόρο Σαρωνίδας στο ρεύμα προς Αθήνα και στη λεωφόρο Λαυρίου, από τη λεωφόρο Σουνίου έως την επαρχιακή οδό Κουβαρά και στα δύο ρεύμα κυκλοφορίας.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του News:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος