Στη φυλακή 71χρονη για το κύκλωμα trafficking με γυναίκες από τη Λατινική Αμερική

Στη φυλακή 71χρονη για το κύκλωμα trafficking με γυναίκες από τη Λατινική Αμερική

Φέρεται να έχει βρεθεί στο «μικροσκόπιο» και για άλλες υποθέσεις, μεταξύ των οποίων της 12χρονης από τον Κολωνό

Το δρόμο για τη φυλακή «έδειξαν» ανακριτής και εισαγγελέας σε ακόμη μια κατηγορούμενη στην υπόθεση του κυκλώματος trafficking. Η 71χρονη, η οποία είναι η τρίτη κατηγορούμενη που κρίνεται προφυλακιστέα, φαίνεται πως είναι παλιά γνώριμη των αρχών καθώς φέρεται να έχει βρεθεί στο «μικροσκόπιο» και για άλλες υποθέσεις, μεταξύ των οποίων της 12χρονης από τον Κολωνό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, ο προφυλακισμένος Ηλίας Μίχος, εμφανίζεται να εξέδιδε την ανήλικη και σε δικό της οίκο ανοχής στο κέντρο της Αθήνας.

Η κατηγορούμενη, η οποία είναι γνωστή ως «Μαρίνα» η οποία εκμίσθωνε οίκους ανοχής, φέρεται απολογούμενη να αρνήθηκε τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, της εμπορίας ανθρώπων και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 71χρονη φέρεται να υποστήριξε ότι για πολλά χρόνια εκμίσθωνε νόμιμα 5 οίκους ανοχής στην Αθήνα ενώ εμφανίζεται να επέμεινε στην απολογία της πως σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να διαπράξει σωματεμπορία, καθώς η ίδια υπήρξε 50 χρόνια ιερόδουλη.

Το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου πέρασαν σήμερα και άλλοι 9 κατηγορούμενοι οι οποίοι μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι με ή χωρίς περιοριστικούς όρους όπως έγινε και με τους υπόλοιπους 18 που φέρονται να εμπλέκονται και απολογήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, σήμερα μόνο σε δυο Κολομβιανούς, στους οποίους αποδίδεται ο ρόλος του «στρατολόγου», επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης μια φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης 3.000 €.
Αύριο εξηγήσεις δίνει ο σύντροφος της 71χρονης ο οποίος είναι , επίσης , κατηγορούμενος.

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου