Ρούλα Πισπιρίγκου: «Μπορώ να πω με σιγουριά πως δεν ήταν καρδιολογικής αιτίας η ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα»

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Μπορώ να πω με σιγουριά πως δεν ήταν καρδιολογικής αιτίας η ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα»

«Συνέβη κάτι άλλο» είπε ο καρδιολόγος του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού

Καρδιολογικά ο θάνατος της Τζωρτζίνας είναι ανεξήγητος σύμφωνα με τον καρδιολόγο του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, Στυλιανό Στειρόπουλο ο οποίος κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. «Κάτι ξαφνικό έγινε και σταμάτησαν να λειτουργούν τα μυοκαρδικά κύτταρα» ανέφερε ο γιατρός ο οποίος με κατηγορηματικό τρόπο απέκλεισε το ενδεχόμενο η Τζωρτζίνα να έφυγε από τη ζωή λόγω καρδιολογικού προβλήματος.

«Σίγουρα , δεν ήταν καρδιολογικής αιτιολογίας… Δεν μπορώ να εξηγήσω τι συνέβη … Καρδιολογικά είναι ανεξήγητος ο θάνατος» τόνισε ο καρδιολόγος ο οποίος είχε εξετάσει το παιδί δυο ημέρες πριν φύγει από τη ζωή. «Έγινε η καρδιολογική εξέταση στη Τζωρτζίνα και σε γενικές γραμμές ήταν όλα φυσιολογικά. Ακούσαμε ένα αθώο φύσημα. Έγινε καρδιογράφημα, είχε φυσιολογικό ρυθμό, έγινε υπερηχογράφημα καρδιάς ήταν φυσιολογικό» κατέθεσε ο μάρτυρας σχετικά με την κατάσταση της Τζωρτζίνας.

Πρόεδρος: Τα επεισόδια βραδυκαρδίας εξηγούνται;

Μάρτυρας: Καρδιολογικά όχι. Εγώ όφειλα να ψάξω εάν είχε κάτι η καρδιά. Δεν υπήρχε κάποια καρδιολογική αιτία, νόσημα από το οποίο να υπάρχει κίνδυνος αιφνιδίου θανάτου. Η καρδιά ήταν οχυρωμένη με απιδινωτή, έπαιρνε κατάλληλη αγωγή, ήταν έκπληξη για εμάς ότι πέθανε το Σάββατο.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις της εκφράσει ο μάρτυρας επέμεινε πως με δεδομένο ότι είχε τοποθετηθεί βηματοδότης στη Τζωρτζινα «δεν εξηγείται καρδιολογικά γιατί το μυοκάρδιο δεν λειτούργησε». «Συνέβη κάτι άλλο» ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε «Μπορώ να πω με σιγουριά δεν ήταν καρδιολογικής αιτίας η ανακοπή που υπέστη η Τζωρτζίνα.»

Πρόεδρος: Πότε προκαλείται πρόβλημα στο μυοκάρδιο αν δεν υπάρχουν καρδιολογικά αίτια ;

Μάρτυρας: Όταν ο οργανισμός βρίσκεται σε οξέωση αρχίζουν να μην αντιδρούν τα όργανα.

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου