Ρούλα Πισπιρίγκου: «Από τα ιατρικά δεδομένα δεν δικαιολογείται θάνατος της Τζωρτζίνας»

Ρούλα Πισπιρίγκου: «Από τα ιατρικά δεδομένα δεν δικαιολογείται θάνατος της Τζωρτζίνας»

H διευθύντρια παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Παίδων χαρακτήρισε τη μητέρα «ιδιαίτερα ψύχραιμη»

Αναλύοντας τα ιατρικά δεδομένα η διευθύντρια παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Παίδων, Μυρσίνη Μαυρίκου καταθέτοντας ενώπιον του δικαστηρίου εξέφρασε τη θέση πως «δεν δικαιολογείται ο θάνατος της Τζωρτζίνας». 

«Πολύ περίεργο αυτό που έγινε» ανέφερε χαρακτηριστικά η γιατρός η οποία είχε εξετάσει το παιδί στις 27 Ιανουαρίου και στις 28 Ιανουαρίου 2022 κρίνοντας πως η κατάσταση του ήταν σταθερή και σημειώνοντας πως το εγκεφαλογράφημα στο οποίο υποβλήθηκε ήταν καλό.

«Από τα ιατρικά δεδομένα δεν δικαιολογείται θάνατος της Τζωρτζίνας. Ο ακαριαίος και αιφνίδιος θάνατος δεν δικαιολογείται. Όταν έφυγα την Παρασκευή από το νοσοκομείο,  δεν περίμενα ότι την επόμενη ημέρα θα ενημερωθώ πως το παιδί πέθανε» τόνισε η μάρτυρας η οποία αναφέρθηκε και στη συζήτηση που είχε με τους γονείς της μικρής για το ιστορικό της οικογένειας και την απώλεια των άλλων δυο παιδιών.

«Είχαμε δύο αιφνίδιους θανάτους στην οικογένεια, οι οποίοι ήταν λίγο περίεργοι για μένα. Το 3,5 ετών παιδί, είχε μπει με οξεία λευχαιμία και έφυγε από ηπατική ανεπάρκεια. Τους ρώτησαν εάν είχε κάποιο πρόβλημα με το ήπαρ και μου είπαν όχι. Ο πατέρας μου είπε πως έχουν κινηθεί νομικά» είπε και συνέχισε «Μου είπαν και για το βρέφος πως αιτία θανάτου ήταν για «αγενεσία φλεβόκομβου», πρώτη φορά το άκουσα, μου έκανε εντύπωση και μίλησα και με καρδιολόγους και μου είπαν και αυτοί πως είναι περίεργο. Ήταν περίεργο πρώτη φορά το άκουγα».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις η γιατρός χαρακτήρισε τη Ρούλα Πισπιρίγκου «ιδιαίτερα ψύχραιμη» γεγονός που, όπως ανέφερε, έκανε εντύπωση δεδομένων των συνθηκών. «Αυτό μου έκανε εντύπωση και σε εμένα και σε συναδέλφους μου, ακόμα και όταν έκανε επεισόδια το παιδί, διότι είδαμε κάποια από αυτά, δεν υπήρχε στο πρόσωπο της, κάποια αγωνία και ανησυχία. Σε κάποιο επεισόδιο, στην παρατήρηση μου ότι κάνει μόνο ταχυκαρδία, μου είπε με απόλυτη ψυχραιμία, ότι έτσι κάνει, δεν έχει κάνει ακόμα την βραδυκαρδία, θα δείτε. Αυτό μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, μία μητέρα να προβλέπει τι θα γίνει με το παιδί της, όταν είναι στο νοσοκομείο και συνδεδεμένο με μηχανήματα» κατέθεσε.

Εισαγγελέας: Τελικά αυτό το μεγάλο επεισόδιο που προέβλεψε η μητέρα ήρθε;

Μάρτυρας: Το παιδί είχε αυτό το γεγονός στις 29 Ιανουαρίου 2022 που οδήγησε τελικά σε θάνατο. Στις 29 Ιανουαρίου 2022 δεν ξέρει κανείς τι προηγήθηκε της ανακοπής. Το παιδί βρέθηκε σχεδόν νεκρό. Πολύ περίεργο αυτό που έγινε.

Οι αναφορές της γιατρούς σχετικά με την ψυχραιμία της κατηγορούμενης βρέθηκαν στο επίκεντρο των ερωτήσεων της υπεράσπισης με τη μάρτυρα να επαναλαμβάνει ότι «δεν ήταν η αναμενόμενη στάση μιας μητέρας με τέτοια προβλήματα». «Έχω δει πολλά παιδιά και γονείς με προβλήματα σοβαρά. Δεν ήταν η αναμενόμενη η συμπεριφορά της. Δεν υπήρχε λόγος να πει ότι το μεγαλύτερο επεισόδιο δεν το έχετε δει ακόμη, παρακολουθούσαμε τα πάντα στο παιδί για αυτό είχε έρθει σε εμάς», τόνισε η γιατρός η οποία διευκρίνισε ότι  «η κεταμίνη είναι ένα φάρμακο που δεν χρησιμοποιείται στη παιδιατρική είναι στα χειρουργεία».

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου