Τι απαντάει ο Σ. Κεδίκογλου για την επίθεση

Τη δική του απάντηση στην χθεσινοβραδινή τρομοκρατική επίθεση στο σπίτι του αδελφού του, λίγο μετά τις 23.00, όταν άγνωστοι έσπασαν με βαριοπούλα την είσοδο του τριώροφου κτιρίου, το οποίο στεγάζει και το τεχνικό γραφείο και το σπίτι του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, έδωσε στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, ο Σίμος Κεδίκογλου.

Ο κύριος Κεδίκογλου ανέφερε:

“Όταν στοχοποιούνται συγγενείς και μικρά παιδιά είναι μία νέα μορφή τρόμου στην κοινωνία. Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δυναμώνουν τη θέλησή μας. Το σύνολο του πολιτικού κόσμου πρέπει να καταδικάσει απόλυτα και χωρίς εξαιρέσεις τη διάχυση του τρόμου στην κοινωνία. Δεν υπάρχει καλή και κακή πολιτική βία. Δεν υπάρχει χρήσιμη βία. Αυτό το λέω αναφερόμενος σε δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που κατανοούν και μιλάνε για λιντσαρίσματα πολιτικών τους αντιπάλων και θεωρούν αντικείμενα οικιακής χρήσης τα λοστάρια”.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος συνέχισε τις δηλώσεις του, ζητώντας από τους δράστες να αναλάβουν τις ευθύνες τους: “Είναι απαράδεκτο να τρομοκρατείται ένα τρίχρονο κοριτσάκι. Πρέπει να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους”.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ με κατηγόρησε για μετεμφυλιακά κηρύγματα ενώ εγώ ζήτησα απλά αποκήρυξη της κάθε μορφής βίας.

Λίγο αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στο μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων του τελευταίου τριημέρου, είπε χαρακτηριστικά: "Αντί να αναγνωρίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις σοβαρότατες ευθύνες που έχει με τις ρητορείες περί "καλής" και "κατανοητής" πολιτικής βίας, τις απειλές λυντσαρίσματος αντιπάλων και τις θεωρίες για … μολότοφ ανακύκλωσης και λοστάρια οικιακής χρήσης, έχει το θράσος να ζητάει και τα ρέστα. Ας κρίνουν οι πολίτες".