Θεσσαλονίκη: Προκαταρκτική εξέταση για την «οδύσσεια» του 6χρονου που δεν έβρισκε τομογράφο – Τον «έκαναν βόλτα» με αιμορραγία επί τρεις ώρες

Θεσσαλονίκη: Προκαταρκτική εξέταση για την «οδύσσεια» του 6χρονου που δεν έβρισκε τομογράφο – Τον «έκαναν βόλτα» με αιμορραγία επί τρεις ώρες

Ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής περιφέρειας ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες για το περιστατικό και είπε συγγνώμη στην οικογένεια

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει η «οδύσσεια» που έζησε ένας 6χρονος στη Θεσσαλονίκη που τον «έκαναν βόλτα» με αιμορραγία επί τρεις ώρες επειδή δεν έβρισαν τομογράφο.

Όλα συνέβησαν την Κυριακή (18/6) όταν το αγόρι έπεσε από το πατίνι του, χτύπησε στο κεφάλι και άρχισε να αιμορραγεί από το αυτί. Το παιδί άμεσα μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, ωστόσο ο αξονικός τομογράφος ήταν χαλασμένος.

Αποφάσισαν οι γιατροί να πάνε τον 6χρονο στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», ωστόσο εκεί ο τομογράφος δεν έχει πρωτόκολλα για παιδιά κάτω των 10 ετών και οι γιατροί δεν πήραν την ευθύνη.

Το παιδί επέστρεψε στο Ιπποκράτειο, ενώ η «βόλτα» στην πόλη γινόταν με ασθενοφόρο του «Χαμόγελου του Παιδιού». Στο Ιπποκράτειο αποφάσισαν πως το παιδί θα πρέπει να πάει σε ιδιωτική κλινική με έξοδα του νοσοκομείου για να γίνει η αξονική τομογραφία. Το παιδί αιμορραγούσε για περίπου 3 ώρες και είχε κάκωση στο λιθοειδές οστό, ενώ τώρα είναι καλά στην υγεία του.

Αυτή τη στιγμή ο 6χρονος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο.

Διοικητής 4ης Υγειονομικής περιφέρειας: Να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για να αποδοθούν ευθύνες για το περιστατικό

Ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής περιφέρειας, ο κ. Τσαλικάκης, όπως μετέδωσε την Πέμπτη (22/6) σε σχετικό της ρεπορτάζ η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα Mega» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο ζήτησε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για να αποδοθούν ευθύνες για το περιστατικό που συνέβη με τον 6χρονο, για να δουν ποιος δεν μερίμνησε πού θα κάνουν αξονική παιδιά κάτω των 10 ετών, ενώ ήξεραν ότι ο τομογράφος στο Ιπποκράτειο είναι χαλασμένος και ότι στο «Άγιος Παύλος» δεν μπορούν να κάνουν μικρά παιδιά αξονική τομογραφία.

Ο κ. Τσαλικάκης επικοινώνησε με τον πατέρα του παιδιού και ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία. Το Ιπποκράτειο θα προμηθευτεί νέο αξονικό τομογράφο, εκτός από αυτόν που έχει χαλάσει.