Ηλεία: Προφυλακίστηκε ο 80χρονος που σκότωσε για ασήμαντη αφορμή τον 52χρονο

Ηλεία: Προφυλακίστηκε ο 80χρονος που σκότωσε για ασήμαντη αφορμή τον 52χρονο

Μετανιωμένος φέρεται να εμφανίσθηκε ενώπιον του ανακριτή ο δράστης - Τι υποστήριξε

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 80χρονος, που χθες πυροβόλησε πισώπλατα και σκότωσε τον 52χρονο πατέρα τεσσάρων παιδιών για ασήμαντη αφορμή στην Αγία Τριάδα του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στην Ηλεία.

Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν ομόφωνα την προσωρινή κράτηση του κατηγορούμενου, για την εν ψυχρώ δολοφονία του κτηνοτρόφου. Λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι ο ηλικιωμένος μεταφέρθηκε συνοδεία αστυνομικών ενώπιον της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αμαλιάδας, η οποία άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία, απόπειρα ανθρωποκτονίας (σε βάρος του αδελφού του θύματος), παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Στην συνέχεια παραπέμφθηκε να απολογηθεί στον ανακριτή, όπου σύμφωνα με το patrisnews.gr, εμφανίστηκε μετανιωμένος για την αποδιδόμενη σε βάρος του πράξη της ανθρωποκτονίας και φέρεται να ισχυρίστηκε, ότι φοβήθηκε και απειλήθηκε η ζωή του

Το χρονικό της δολοφονίας που σόκαρε την Αγία Τριάδα

Ο 80χρονος έβαψε τα χέρια του με αίμα για μια «χούφτα» γη και μερικά γίδια που μπήκαν στο χωράφι του. «Εδώ που φτάσαμε, τι να σου πω; Μου έχεις κάνει τόσα πολλά… Σκότωσέ με, τι να σου πω!» ήταν τα τελευταία λόγια του 52χρονου λίγες στιγμές πριν ο 80χρονος τον πυροβολήσει δυο φορές πισώπλατα, σχεδόν εξ’ επαφής, αφαιρώντας του τη ζωή, επειδή λίγα γίδια που είχε στην ιδιοκτησία του το θύμα, πάτησαν το χωράφι του 80χρονου δράστη.