Δολοφονία 27χρονης στην Κω: Στον ανακριτή αύριο ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές – Προσήχθη ο συγκάτοικός του

Δολοφονία 27χρονης στην Κω: Στον ανακριτή αύριο ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές – Προσήχθη ο συγκάτοικός του

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ζητήσει όλο το ποινικό παρελθόν του βασικού υπόπτου από την πατρίδα του - Φως αναμένεται να ρίξουν τα ευρήματα που εξετάζονται στα εγκληματολογικά εργαστήρια

Στον ανακριτή της Κω θα οδηγηθεί αύριο Τετάρτη 21 Ιουνίου ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές, ο οποίος έχει συλληφθεί ως βασικός ύποπτος για την αρπαγή της 27χρονης Αναστάζια Ρουμπίνσκα, καθώς δεν του έχει ασκηθεί ακόμη δίωξη για ανθρωποκτονία. Παράλληλα προσήχθη ο συγκάτοικός του.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει ζητήσει απο τις αρχές στο Μπαγκλαντές όλο το ποινικό του παρελθόν, καθώς τους προβληματίζει το γεγονός, ότι ο ίδιος δεν «σπάει», παρά τα μέχρι στιγμής στοιχεία που δείχνουν, ότι είναι ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε ζωντανή. «Η Ελληνική Αστυνομία ζήτησε πληροφορίες για τον υπήκοο Μπαγκλαντές απο τη χώρα του, προκειμένου να δούμε, αν είχε ποινικό παρελθόν» ανέφερε χαρακτηριστικά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Την ίδια ώρα, στο φως έρχονται τα τελευταία μηνύματα της Αναστάζια προς τον σύντροφό της, όπως και οι τελευταίες της κινήσεις. «Έλα πάρε με, η κατάσταση ειναι περίεργη» ήταν το μήνυμα φόβου της Αναστάζια στον σύντροφό της, που τον κινητοποίησε. Στη συνέχεια φαίνεται να ακολουθεί ένα ακόμα μήνυμα, με το στίγμα που βρίσκεται. Ο σύντροφός της ξεκινά να την αναζητά, όμως δέχεται ένα ακόμα μήνυμα απο εκείνη, αυτή τη φορά καθησυχαστικό, που εξηγεί ότι είναι όλα καλά. Το μήνυμα αυτό εξετάζεται πάντως, καθώς υπάρχουν αμφιβολίες για το αν το έγραψε η ίδια.

Για να δεθεί η υπόθεση και να αποκαλυφθεί ο δράστης και τυχόν συνεργοί, θα πρέπει να «μιλήσουν» τα αποτελέσματα απ το DNA. Οι Αρχές ήδη ξέρουν από την ιατροδικαστική εξέταση, ότι η Αναστάζια δολοφονήθηκε με ασφυκτικό θάνατο. αστυνομικοί έχουν μια πρώτη εικόνα, για το πώς δολοφονήθηκε η Αναστάζια. Στο σπίτι του βασικού υπόπτου έχει βρεθεί μια λευκή γυναικεία μπλούζα με λεκέ, που μοιάζει με αίμα.

Το εύρημα αυτό εξετάζεται τις τελευταίες ώρες στα εγκληματολογικά εργαστήρια, για να διαπιστωθεί αν ανήκει ή όχι στην 27χρονη. Ο δολοφόνος που την τύλιξε με το σεντόνι, δεν κινήθηκε σπασμωδικά, αλλα πολύ σχολαστικά. Οταν εντοπίστηκε η σορός, τα χέρια ήταν σε ευθεία γραμμή, κολημμένα πάνω στο σώμα της. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες δε, ήταν δεμένα.

Κλείδωσε τα προφίλ του στα social media ο σύντροφος της 27χρονης

Στο μεταξύ, στη χώρα του βρίσκεται πλέον ο σύντροφος της Αναστάζια, μαζί με τη μητέρα της κοπέλας, με τη δέσμευση ότι θα παραμείνουν στη διάθεση των ελληνικών αρχών, οι οποίες τον κάλεσαν χθες για δεύτερη φορά, προκειμένου να τον εξετάσουν. Μετά και τη δεύτερη κατάθεσή του, ο 28χρονος φίλος της Αναστάζια κλείδωσε τα προφίλ που διατηρούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι ελληνικές αρχές επέτρεψαν στον Πολωνό και στη μητέρα της 27χρονης να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, με την προϋπόθεση να παραμείνουν στη διάθεση τους για ό,τι άλλο χρειαστεί. Η οικόγενεια πάντως της Αναστάζια έχει ήδη προσλάβει δικηγόρο και μάλιστα έναν από τους πιο γνωστούς ποινικολόγους της Πολωνίας, τον Γιάροσλαβ Κοβαλεφσκι.