Ανήλικος και δύο ενήλικες συνελήφθησαν για πέντε κλοπές και ληστείες στην Αττική

Ανήλικος και δύο ενήλικες συνελήφθησαν για πέντε κλοπές και ληστείες στην Αττική

Οι κατηγορούμενοι που είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για παρόμοια αδικήματα

Στη σύλληψη τριών ατόμων, μεταξύ των οποίων και ενός ανηλίκου, που διέπρατταν διακεκριμένες κλοπές σε κατοικίες του Πειραιά, αλλά και ευρύτερα της Αττικής, προχώρησε η Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι κατηγορούμενοι επέλεγαν την οικία-στόχο και χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα, με τη μέθοδο της απασχόλησης κατάφερναν να αποκτήσουν πρόσβαση στο εσωτερικό οικιών. Στη συνέχεια αφαιρούσαν κοσμήματα, χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα. Όπως προέκυψε από την έρευνα της Αστυνομίας, οι κατηγορούμενοι που είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2022 είχαν οργανωθεί με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών από οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Σε ορισμένες περιπτώσεις επέλεγαν οικίες ηλικιωμένων ατόμων, τους οποίους ακινητοποιούσαν ή χρησιμοποιούσαν σωματική βία προκειμένου επιτύχουν το σκοπό τους. Από τη μέχρι στιγμή προανακριτική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δύο ληστείες στη Νέα Σμύρνη και στη Νίκαια και επιπλέον τρεις κλοπές από οικίες στον Κορυδαλλό, στη Μεταμόρφωση και στο Περιστέρι.

Οι συλληφθέντες οδηγήθαν στην Εισαγγελία Πειραιά.