Δύο φορές το νερό που πέφτει όλο τον Ιούνιο έπεσε σε λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη

Δύο φορές το νερό που πέφτει όλο τον Ιούνιο έπεσε σε λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη

Περισσότερες από 450 κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική - Κινδύνεψαν οδηγοί από τα ορμητικά νερά

Σοβαρά προβλήματα έχουν προκληθεί σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, λόγω της ισχυρής κακοκαιρίας που έπληξε από τα ξημερώματα του Σαβάτου όλη την Περιφερειακή Ενότητα.

Ρέματα πλημμύρισαν, πολλά αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ πλημμύρισαν αυλές σπιτιών και επιχειρήσεις. Η Πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 450 κλήσεις για άντληση υδάτων και παραμένει σε ετοιμότητα. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο, κατά μέσο όρο τον Ιούνιο στη Θεσσαλονίκη πέφτουν 30 χιλιοστά βροχής και μέσα σε λίγες ώρες σήμερα έπεσαν από 60 έως 80 χιλιοστά, δηλαδή δύο φορές το νερό όλου του Ιουνίου σε λίγες ώρες.

Η σφοδρή βροχόπτωση στην περιοχή της Πολίχνης άρχισε γύρω στις 4:00 τα ξημερώματα. Μέσα σε λίγη ώρα ο χείμαρρος Ξηροπόταμος φούσκωσε, τα φερτά υλικά έφραξαν γέφυρες και όγκοι νερού παρέσυραν σταθμευμένα αυτοκίνητα και κατέκλυσαν σπίτια δίπλα στις όχθες. Τρία αυτοκίνητα έπεσαν μέσα στον χείμαρρο, ενώ σε σπίτι που πλημμύρισε γλίτωσαν την τελευταία στιγμή ηλικιωμένη γυναίκα.

Οι κάτοικοι της περιοχής λένε, ότι ο όγκος του νερού που έπεσε, ήταν πολύ μεγάλος και ότι τέτοια νεροποντή είχαν να δούν πολλά χρόνια. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, αν δεν ξεκινήσουν άμεσα τα έργα για την εκβάθυνση της κοίτης του χειμάρρου, φαινόμενα υπερχείλισης θα σημειώνονται συνέχεια.

Στον Εύοσμο και τη Νέα Πολιτεία τα νερά της βροχής μετέτρεψαν τους δρόμους σε λίμνη. Ένα πρατήριο υγρών καυσίμων, αλλά και άλλες επιχειρήσεις πλημμύρισαν. Στο φράγμα της Θέρμης οδηγός ΙΧ προσπάθησε να περάσει από πλημμυρισμένο δρόμο, το όχημά της ακινητοποιήθηκε στα νερά και ευτυχώς πρόλαβε εγκαίρως να το εγκαταλείψει. Η υπόγεια διάβαση στον κόμβο της Μακρυγιάννη έκλεισε για αρκετές ώρες λόγω συσσώρευσης υδάτων.