Το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο

Το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο

Πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι του πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου τον αποχαιρέτησαν στη Μητρόπολη Αθηνών - Δείτε φωτογραφίες του News

Πλήθος κόσμου, συγγενείς, φίλοι, εκπρόσωποι του πολιτικού και καλλιτεχνικού χώρου, είπαν σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο στη Μητρόπολη Αθηνών.

Τραγικά πρόσωπα η σύζυγος του Γιάννη Μαρκόπουλου, Βασιλική Λαβίνα και η μοναχοκόρη τους, Λένγκα Μαρκοπούλου. Ανάμεσα στους επώνυμους που έδωσαν το "παρών", ήταν η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακκελαροπούλου, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάξης, ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Γιώργος Αυγενάκης, οι ερμηνευτές Γιώργος Νταλάρας, Μαρίζα Κοχ, Κώστας Μακεδόνας, Μάριος Φραγκούλης, Γιώργος Περρής και Χαράλαμπος Γαργανουράκης.

Η σορός του είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης, όπου απλοί άνθρωποι, φίλοι και θαυμαστές του έργου του προσήλθαν με ένα λουλούδι να αποτίσουν φόρο τιμής στον εμβληματικό συνθέτη. Δίπλα στο φέρετρο στεκόταν ως τιμητική φρουρά Κουρήτες, με την παραδοσιακή κρητική φορεσιά.

Η ταφή του Γιάννη Μαρκόπουλου θα γίνει αργότερα το απόγευμα στο νεκροταφείο Παπάγου.

Δείτε φωτογραφίες του News

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος