Σε λαϊκό προσκήνυμα την Πέμπτη στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών η σορός του Γιάννη Μαρκόπουλου

Σε λαϊκό προσκήνυμα την Πέμπτη στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών η σορός του Γιάννη Μαρκόπουλου

Η «αντιδικία» για την ταφή του η οποία θα πραγματοποιηθεί τελικά στο Κοιμητήριο Παπάγου

Την Πέμπτη θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου, όπως ανακοινώθηκε από την οικογένειά του, ενώ η σορός του θα εκτεθεί νωρίτερα σε λαϊκό προσκύνημα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της οικογένειας «η εξόδιος ακολουθία του αγαπημένου μας Γιάννη Μαρκόπουλου θα τελεστεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 και ώρα 17:00 στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Για το τελευταίο αντίο, η σορός θα βρίσκεται στο Παρεκκλήσι της Μητροπόλεως Ναό από τις 12:00 το μεσημέρι της ίδιας μέρας και μέχρι τις 16:00. Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Παπάγου. Βασιλική και Λένγκα Μαρκοπούλου».

Προηγουμένως, ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης δια της αντιδημάρχου Πολιτισμού είχε καταθέσει το αίτημα στην οικογένεια του εκλιπόντος, η ταφή του να γίνει στο Ηράκλειο, όπου είχε γεννηθεί ο μουσικοσυνθέτης, ωστόσο η οικογένεια αρνήθηκε, καθώς αποφασίστηκε να ταφεί στο κοιμητήριο Παπάγου, όπου ζει η σύζυγός του Βασιλική Λαβίνα.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Πολιτισμού, ο Γιάννης Μαρκόπουλος είχε ζητήσει να ταφεί σε σημείο που να «βλέπει» θάλασσα, όμως θα απαιτούσε χρονοβόρα διαδικασία για άδεια από το υπουργείο Πολιτισμού, εάν επρόκειτο να γίνει χρήση των Ενετικών Τειχών του Ηρακλείου. Σύμφωνα με την Αριστέα Πλεύρη, την αρμόδια αντιδήμαρχο, τελευταία επιθυμία του μουσικοσυνθέτη ήταν να ταφεί στη γενέτειρά του, στο Ηράκλειο.