Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ανατροπή με τη δίκη του, συνεχίζεται κανονικά – Η αντίδραση της οικογένειας της Καρολάιν

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ανατροπή με τη δίκη του, συνεχίζεται κανονικά – Η αντίδραση της οικογένειας της Καρολάιν

Το δικαστήριο αποφάσισε να διορίσει αυτεπαγγέλτως δυο νέους δικηγόρους για τον κατηγορούμενο

Kανονικά θα συνεχιστεί η δίκη στο Εφετείο του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δήλωσε, μέσω των συνηγόρων του πως δεν το επιθυμεί και παραιτείται.

Οι τακτικοί δικαστές έκριναν πως η παραίτηση του καταδικασμένου σε πρώτο βαθμό σε ισόβια και 11, 5 χρόνια πιλότου από την έφεση δεν μπορεί να υπάρξει σε αυτό το στάδιο της δίκης.

Το δικαστήριο με την απόφαση του απέρριψε το αίτημα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και διέταξε τη πρόοδο της δίκης.

Επιπλέον το δικαστήριο αποφασίσε να διορίσει αυτεπαγγέλτως δυο νέους δικηγόρους για τον κατηγορούμενο καθώς οι συνήγοροι του δεν έχουν πλέον εξουσιοδότηση για να τον εκπροσωπήσουν.

Ο εισαγγελέας, μάλιστα , σημείωσε πως αν υπάρξουν δυο αρνήσεις από τους αυτεπαγγέλτους διοριζόμενους δικηγόρους τότε η δίκη του 34χρονου πιλότου μπορεί να συνεχιστεί χωρίς συνηγόρους.

Η δίκη, του καταδικασμένου σε πρώτο βαθμό σε ισόβια και 11,5 χρόνια, θα συνεχιστεί στις 12 Σεπτεμβρίου 2023 καθώς το δικαστήριο αποφάσισε πως σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας δεν επιτρέπεται η παραίτηση από την έφεση.

Δύο νέοι συνήγοροι για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

Δυο νέοι συνήγοροι διορίστηκαν για να εκπροσωπήσουν τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ενημέρωσε τους νέους συνηγόρους ότι η αποδεικτική διαδικασία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί ενώ συζήτηση έγινε για τον χρόνο που είναι απαραίτητος για να ενημερωθούν σχετικά με το περιεχόμενο της δικογραφίας αλλά και τα πρακτικά της έως τώρα ακροαματικής διαδικασίας.

Το δικαστήριο , παράλληλα, διέταξε τη μεταγωγή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στο ακροατήριο την ημέρα της δίκης.

«Μετά από την έναρξη δεν επιτρέπεται η παραίτηση από την έφεση. Αυτό οριζεται για να μην διακωμωδείται η διαδικασία»

Νωρίτερα, με το εδώλιο κενό και τους συνηγόρους του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου να δηλώνουν πως δεν επιθυμεί να συνεχιστεί η δίκη του στο Εφετείο για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν ξεκίνησε σημερινή διαδικασία. Οι συνήγοροι του κατηγορούμενου πιλότου ενημέρωσαν τους δικαστές πως δεν έχουν εξουσιοδότηση να συνεχίσουν την υπεράσπιση καθώς ο 34χρονος πιλότος παραιτείται από τη δίκη, ωστόσο, ο εισαγγελεας της έδρας στην πρότασή του ανέφερε πως σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας αυτό δεν είναι εφικτό.

«Το ζήτημα της παραίτησης έχει ένα χρονικό περιθώριο που εξαντλείται στην έναρξη της συζήτησης της υπόθεσης. Μετά από την έναρξη δεν επιτρέπεται η παραίτηση από την έφεση. Αυτό οριζεται για να μην διακωμωδείται η διαδικασία και να μην γίνονται άσκοπες δικάσιμοι. Ξέρετε καλά νομικά και το ξέρετε όλο αυτό. Άρα η δικη πρέπει να συνεχιστεί» τόνισε ο εισαγγελικό λειτουργός ο οποίος ζήτησε να διοριστούν αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο νέοι συνήγοροι.

Από την πλευρά τους οι νομικοί παραστάτες της οικογένειας της άτυχης Καρολάιν συντάχθηκαν με την άποψη του εισαγγελέα, τονίζοντας πως στην περίπτωση που διακοπεί η δίκη θα τεθούν δικονομικά θέματα.

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου