Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Πώς πήρε την απόφαση να βάλει τέλος στη δίκη του – Οι δηλώσεις του δικηγόρου του

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Πώς πήρε την απόφαση να βάλει τέλος στη δίκη του – Οι δηλώσεις του δικηγόρου του

«Θα παραμείνει η πρωτόδικη επιβληθείσα ποινή»

Για την απόφαση του πελάτη του να αποσυρθεί από τις πανελλήνιες αλλά και να παραιτηθεί από την έφεση μίλησε ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Πρωινό μας» με τη Φαίη Σκορδά.

«Οι λόγοι είναι κυρίως προσωπικοί. Και λόγω σημαντικών αιτίων και συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί» επισήμανε ο κ. Παπαϊωαννίδης υπογραμμίζοντας πως είναι καθαρά επιθυμία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου να μη συνεχιστεί η δίκη.

«Δήλωσε τη μη συνέχιση και συμμετοχή του στις Πανελλαδικές λόγω των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί αλλά και λόγω του γενικότερου περιβάλλοντος που υπάρχει» τόνισε και εξήγησε ότι «η παραίτηση από την έφεση πρακτικά σημαίνει, ότι θα παραμείνει η πρωτόδικη επιβληθείσα ποινή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε νωρίτερα:

«Ο εντολέας μου, Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, αποφάσισε για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους, που δεν είναι ανακοινώσιμοι, να παραιτηθεί από κάθε ένδικο μέσο και συγκεκριμένα της εφέσεως που άσκησε κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών.

Ως συνήγορος του, με την από 06-06-2023 εξουσιοδότηση του, νομίμως θεωρημένη από το κατάστημα κράτησης Μαλανδρίνου, όπου και εκτίει την ποινή του, με εξουσιοδοτεί όπως προβώ σήμερα σε όλες εκείνες τις διαδικασίες προς την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών προκειμένου να μην συνεχιστεί η δίκη του σε δεύτερο βαθμό.

Επιπλέον διευκρινίζεται για το θέμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων ότι λόγω των ανωτέρω εξελίξεων και καθότι βρίσκεται σε πολύ δυσχερή ψυχολογική κατάσταση δεν δύναται να ολοκληρώσει τη συμμετοχή του σε αυτές και ως εκ τούτου δεν θα επιχειρήσει την εισαγωγή του σε σχολές της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».