Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΔΣΑ για τις «λίστες της ντροπής» στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΔΣΑ για τις «λίστες της ντροπής» στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών

Αναγκάζονται να τηρούν από τα «μαύρα μεσάνυχτα» πολίτες και δικηγόροι για να εξυπηρετηθούν από την συγκεκριμένη Δημόσια Υπηρεσία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε ο ΔΣΑ σήμερα στο Υποθηκοφυλακείο Αθηνών (μεταβατικό Κτηματολογικό Γραφείο) διαμαρτυρόμενος για τις «λίστες της ντροπής» που αναγκάζονται να τηρούν από τα «μαύρα μεσάνυχτα» πολίτες και δικηγόροι για να εξυπηρετηθούν από τη συγκεκριμένη Δημόσια Υπηρεσία, αλλά και πολλά άλλα Κτηματολογικά Γραφεία του Λεκανοπεδίου (Καλλιθέα, Ζωγράφου, Κορωπί κοκ).

«Στη συνάντηση που είχαμε με την προϊσταμένη του Υποθηκοφυλακείου κα Ταταρίδα της αναφέραμε τόσο τα ζητήματα που σχετίζονται με την χρονική προτεραιότητα, την εξυπηρέτηση των προδήλων σε ειδική σειρά, το χρόνο χορήγησης πιστοποιητικών και την κόλουρη εκπλήρωση της προγραμματικής σύμβασης ΔΣΑ – Κτηματολογίου ως προς τους δικηγόρους που θα κάνουν ενημέρωση κοινού, αλλά και τη στατικότητα του κτιρίου.

Μας ενημέρωσε ότι επί 120 οργανικών θέσεων σήμερα υπηρετούν μόνο 35 υπάλληλοι (!!!), η ηλεκτρονική εξυπηρέτηση ραντεβού δεν αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία πριν τις αρχές Ιουλίου 2023, η ενημέρωση του κοινού και των επαγγελματιών του χώρου – δικηγόροι – συμβολαιογράφοι – δικαστικοί επιμελητές, θα γίνεται μόνο μία φορά την εβδομάδα (κάθε Παρασκευή) από τούδε και στο εξής αντί για δύο που ίσχυε μέχρι σήμερα (Τρίτη-Πέμπτη) λόγω έλλειψης προσωπικού. Επίσης μας ενημέρωσε ότι έχει ζητηθεί η μεταστέγαση μέρους του όγκου των φακέλων σε άλλο κτίριο λόγω υπερφόρτωσης του ημιωρόφου και του πρώτου ορόφου», αναφέρει, σε ανακοίνωσή του.

Ο ΔΣΑ θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με τη Διοίκηση του «Ελληνικού Κτηματολογίου» και επιφυλάσσεται να κλιμακώσει περαιτέρω τις κινητοποιήσεις του.

Από το ΔΣ του ΔΣΑ παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος Δημήτρης Βερβεσός, ο Αντιπρόεδρος Αλέξανδρος Μαντζούτσος, ο Γεν. Γραμματέας Χρήστος Κακλαμάνης, ο Ταμίας Κων/νος Καρέτσος, ο υπεύθυνος για τα θέματα του Κτηματολογίου σύμβουλος Ζώης Σταυρόπουλος και οι σύμβουλοι Ευστάθιος Αναλυτής, Μαρινέττα Γούναρη, Άννα Ζουρνατζή, Μιχάλης Καλαντζόπουλος και Χριστίνα Τσαγκλή.