Έγκλημα στο Μαρούσι: Σε 8 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε η 18χρονη που σκότωσε την 22χρονη φίλη της

Έγκλημα στο Μαρούσι: Σε 8 χρόνια κάθειρξης καταδικάστηκε η 18χρονη που σκότωσε την 22χρονη φίλη της

Θα εκτίσει την ποινή εγκλεισμού σε Κατάστημα Κρατήσεως Νέων, όπως ενημέρωσε ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας

Έγινε γνωστή η απόφαση του δικαστηρίου για το έγκλημα στο Μαρούσι, όπου σόκαρε όλη την τοπική κοινωνία και αφορά μια 18χρονη, η οποία σκότωσε την 22χρονη φίλη της. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος ήταν συνήγορος υπεράσπισης. Η δράστιδα καταδικάστηκε σε 8 χρόνια κάθειρξης και την ποινή της θα την εκτίσει σε φυλακές Νέων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια αναφέρει τα εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ 18ΧΡΟΝΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ Μ.Χ. Η ΟΠΟΙΑ ΥΠΟ ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΡΟ 6 ΜΗΝΩΝ ΑΦΑΙΡΕΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ 22ΧΡΟΝΗΣ ΦΙΛΗΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΣΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Μετά από εξαντλητική διαδικασία πέντε ημερών, ορισμένες εκ των οποίων και σε μεταμεσονύκτιες ώρες, το Δικαστήριο που εκδίκαζε την υπόθεση της 18χρονης Μ.Χ. εξέδωσε σήμερα την απόφασή του, με την οποίαν την καταδίκασε να εκτίσει ποινή εγκλεισμού σε Κατάστημα Κρατήσεως Νέων, ύψους 8 ετών.

Τόσο ο επικεφαλής του γραφείου μας κος Αλέξιος Κούγιας, όσο και οι γονείς της ανήλικης, επίλεκτος καρδιολόγος και επίλεκτη καθηγήτρια, θέλουμε να εκφράσουμε προς την Πρόεδρο και τα μέλη του Δικαστηρίου που εξέδωσε αυτήν την απόφαση την απόλυτη ευγνωμοσύνη μας τόσο για τη διαδικασία, που ήταν υποδειγματική, όσο και για τη διδακτική και κοινωνιολογική προσέγγιση, την οποίαν έκαναν οι κυρίες δικαστές.

Η 18χρονη, η οποία ομολόγησε την ενοχή της, υπήρξε άριστη μαθήτρια, με τέλεια γνώση αγγλικών, γαλλικών, μουσικός τριών οργάνων και Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο αγώνισμα των 10.000 μέτρων νεανίδων, εξέφρασε τη συντριβή της για την εγκληματική της συμπεριφορά και προετοιμάζεται προκειμένου να εισαχθεί μέσω πανελληνίων εξετάσεων στην Ιατρική Σχολή.

Αθήνα, 7/06/2023
Με εκτίμηση και σεβασμό,
Αλέξιος Κούγιας