Φρίκη στον Βόλο: Ηλικιωμένοι ασελγούσαν σε ανήλικες αδερφές

Φρίκη στον Βόλο: Ηλικιωμένοι ασελγούσαν σε ανήλικες αδερφές

Ο 81χρονος ήταν φίλος της οικογένειας

Ένοχους έκρινε χθες το Εφετείο Λάρισας δύο Βολιώτες, 81 και 79 χρόνων, που κατηγορούνταν για ασέλγεια σε βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών, 10 και 16 ετών αντίστοιχα, το καλοκαίρι του 2018.

Στον 81χρονο, που κρίθηκε ένοχος για ασέλγεια ανήλικου κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση ανήλικου σε ασέλγεια, από πρόσωπο που του το είχαν εμπιστευτεί, μία μόνον φορά, επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών. Πρωτόδικα το ΜΟΔ Λάρισας είχε καταδικάσει τον 81χρονο σε ποινή κάθειρξης 9 ετών, ωστόσο, το ΜΟΕ χθες μετέτρεψε την κατηγορία από κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, από κατ’ εξακολούθηση, σε μόνον μία φορά, σύμφωνα με το e-thessalia.

Ο 81χρονος, που ήταν φίλος της οικογένειας της 10χρονης τότε (15 ετών σήμερα), κατηγορούνταν ότι όταν έκαναν μπάνιο σε παραλία του Βόλου με την ανήλικη, της έδειχνε σκηνές πορνό από το κινητό του τηλέφωνο, ενώ της έδειχνε και τα γεννητικά του όργανα. Επίσης μια ημέρα που έλειπαν οι γονείς, αυτός φέρεται να έκανε μπάνιο μαζί με την ανήλικη στην μπανιέρα. Ο 79χρονος, που ήταν γείτονας της οικογένειας των δύο ανήλικων, κατηγορούνταν για ασέλγεια σε ανήλικο-σε βάρος της 16χρονης τότε, σήμερα 21χρονη- και κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη, εκμεταλλευόμενος τη διανοητική του υστέρηση.

Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών, ενώ κρίθηκε αθώος για την κατηγορία της κατάχρησης ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη, καθώς δεν είχε αποδειχθεί την επίμαχη περίοδο η νοητική στέρηση της 16χρονης.

Σε πρώτο βαθμό το ΜΟΔ Λάρισας είχε καταδικάσει τον 79χρονο σε συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών, καθώς τον είχε κρίνει ένοχο και για τις δύο προαναφερθείσες κατηγορίες. Το δικαστήριο αναγνώρισε και στους δύο καταδικασθέντες τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου, όπως και πρωτόδικα το ΜΟΔ, καθώς επιπλέον και αυτό της καλής συμπεριφοράς για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την πράξη. Επίσης τους δόθηκε τριετής αναστολή, υπό τον όρο της παρακολούθησής τους από επιμελητή κοινωνικής αρωγής κάθε εξάμηνο.

Πρωτόδικα το ΜΟΔ είχε διατάξει την εφαρμογή του άρθρου 105, παράγραφος 1 του νέου Ποινικού Κώδικα και τους είχε δώσει το δικαίωμα να εκτίσουν τις ποινές τους στα σπίτια τους (κατ’ οίκον έκτιση ποινής).

Τα δύο κορίτσια είναι αδερφές. Η υπόθεση φέρεται να έφθασε στη δικαιοσύνη, όταν η 16χρονη τότε, με ελαφρά νοητική υστέρηση, είχε μιλήσει στην παιδοψυχολόγο του σχολείου της. Κατόπιν διαπιστώθηκε ότι θύμα ασελγών πράξεων είχε πέσει και η 10χρονη αδερφή της, η οποία εξετάστηκε επίσης από παιδοψυχολόγο. Ο 79χρονος φέρεται να θώπευσε στο στήθος τη 16χρονη, όταν την πλησίασε, με το πρόσχημα ότι ήθελε να της δώσει ψαροκόκαλο για τη γάτα της. Η 16χρονη φέρεται να εξομολογήθηκε την τραυματική εμπειρία που είχε στη 10χρονη αδερφή της κι εκείνη με τη σειρά της μίλησε για τις δικές της τραυματικές εμπειρίες. Στη δίκη κατέθεσε μόνο η μητέρα των κοριτσιών και μία εκπαιδευτικός της σημερινής ενήλικης παθούσας, καθώς και μάρτυρες υπεράσπισης των δύο ηλικιωμένων.

Τόσο ο 81χρονος όσο και ο 79χρονος αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υποστήριξαν πως όλα είναι ψέματα.