Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με όρους ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 14χρονης

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερος με όρους ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 14χρονης

Τι υποστήριξε στην απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας ο 72χρονος κατηγορούμενος

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ο 72χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός, που κατηγορείται ότι ενήργησε ασελγείς πράξεις σε βάρος 14χρονης, στην οποία παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα.

Ο κατηγορούμενος -κατά πληροφορίες που επικαλείται το ΑΠΕ- αρνήθηκε τις πράξεις που του καταλογίζονται (γενετήσιες πράξεις και κατάχρηση ανηλίκου από εκπαιδευτικό) και υποστήριξε, ότι η ανήλικη τον κατήγγειλε για λόγους εκδίκησης, ενώ ανέφερε, ότι αντιμετωπίζει σοβαρότατο πρόβλημα υγείας. Εισαγγελέας και ανακρίτρια ομόφωνα αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα του τόπου διαμονής, της απαγόρευσης προσέγγισης ανηλίκων και της καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας.

Η ανήλικη είχε απευθυνθεί με την μητέρα της στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης καταγγέλλοντας τον 72χρονο. Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν, το περιστατικό συνέβη στο σπίτι τους σε περιοχή της Θέρμης Θεσσαλονίκης, όπου ο 72χρονος έκανε ιδιαίτερα μαθήματα στην 14χρονη και όταν αυτή ένιωσε κουρασμένη και ξάπλωσε για λίγη ώρα, εκείνος προέβη στις συγκεκριμένες πράξεις.