Βίντεο-ντοκουμέντο της κατάρρευσης ξύλινης γέφυρας σε πάρκο της Άρτας

Βίντεο-ντοκουμέντο της κατάρρευσης ξύλινης γέφυρας σε πάρκο της Άρτας

Ευτυχώς εδώ και μήνες είχε απαγορευθεί η πρόσβαση σε αυτό - Τι απαντά ο δήμος Αρταίων

Αναστάτωση επικράτησε στο Παραποτάμιο Πάρκο της Άρτας χθες Κυριακή από την κατάρρευση της ξύλινης γέφυρας που συνέδεε την ξηρά με το μικρό νησάκι, την οποία κατέγραψε με το κινητό του ένας πολίτης.

Σύμφωνα με το arta2day.gr, η πρόσβαση στη γέφυρα ήταν απαγορευμένη εδώ και αρκετούς μήνες, κατά τους οποίους δεν έγινε καμία απόπειρα συντήρησης από τη φθορά ετών, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει στα νερά της τεχνητής λίμνης. Πρόκειται σύμφωνα με το δημοσίευμα για το πιο όμορφο σημείο στο Παραποτάμιο Πάρκο, που δυστυχώς όμως λόγω της ακαταλληλότητας, στερούσε από τους πολίτες την πρόσβαση στο σημείο.

Ίσως η ολική καταστροφή του να κινήσει πιο γρήγορα τις διαδικασίες κατασκευής μιας νέας γέφυρας όπου θα μπορούν και πάλι οι πολίτες, να χαίρονται τις ομορφιές και τις ώρες ξενοιασιάς που προσφέρει το παραποτάμιο πάρκο της Άρτας.

Δείτε το βίντεο που ανήρτησε ο κάτοικος Άρτας, κ. Πέτρος Στασινός:

Τι αναφέρει ο δήμος Αρταίων

Μετά την κατάρρευση του γεφυριού στο Παραποτάμιο Πάρκο που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τους κατοίκους, ο Δήμος Αρταίων με ανάρτηση του διευκρινίζει, ότι «το γεφυράκι ήταν προληπτικά κλειστό για τους πολίτες απο τις υπηρεσίες του Δήμου, λόγω φθοράς».

Συγκεκριμένα, με ανάρτηση στο Facebook, επισημάνθηκαν τα εξής από τον Δήμο Αρταίων: «Ενημερώνουμε τους πολίτες, πως το μικρό γεφυράκι του Παραποτάμιου Πάρκου, κατέπεσε σήμερα, λόγω φθοράς. Το γεφυράκι ήταν προληπτικά κλειστό για τους πολίτες απο τις υπηρεσίες του Δήμου, όπως αποδεικνύεται και από αστυνομικά έγγραφα. Οι υπηρεσίες μας, είχαν εκκινήσει τις διαδικασίες αποκατάστασης πριν την σημερινή εξέλιξη, η οποία προφανώς θα επαναξιολογηθεί».