Μπλεγμένος σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών ο γιατρός «της κοκαΐνης»

Μπλεγμένος σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών ο γιατρός «της κοκαΐνης»

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη έξι άτομα, κυρίως βουλγαρικής καταγωγής, όπως και τέσσερις άγνωστοι δράστες

Και σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών στον Έβρο, φέρεται να εμπλέκεται ο 68χρονος γιατρός από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είναι κεντρικό πρόσωπο του καρτέλ κοκαΐνης από το Εκουαδόρ.

Όπως μεταδίδει σε σχετικό της ρεπορτάζ η ΕΡΤ επικαλούμενη έγκυρες πηγές από το 2019 η διεύθυνση αλλοδαπών Θεσσαλονίκης έχει σχηματίσει σε βάρος του δικογραφία για παράνομη διακίνηση μεταναστών και εγκληματική οργάνωση, ενώ ο γιατρός έχει εκτίσει ήδη πολυετείς ποινές κάθειρξης για λαθρεμπορία τσιγάρων και λαθρεμπορία καυσίμων.

Στα μέσα του περασμένου Μαΐου, ο συγκεκριμένος γιατρός συνελήφθη και προφυλακίστηκε για εμπορία 105 κιλών κοκαΐνης, ενώ πλέον κατηγορείται και για την ποσότητα των 161 κιλών που βρέθηκε την Παρασκευή από τη δίωξη ναρκωτικών σε δύο κοντέινερς στο λιμάνι.

Τρεις οι μεταφορές από τον Έβρο που περιλαμβάνονται στη δικογραφία

Στη δικογραφία για τη διακίνηση μεταναστών περιλαμβάνονται τρεις μεταφορές από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη. Μία που έγινε στις 10 Σεπτεμβρίου 2017 με 69 μετανάστες και πρόσφυγες, μία στις 11 Νοεμβρίου 2017 με 90 μεταφερόμενους και μία στις 28 Ιανουαρίου 2018 με 20 μετανάστες και πρόσφυγες που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη έξι άτομα, κυρίως βουλγαρικής καταγωγής, όπως και τέσσερις άγνωστοι δράστες. Ο 68χρονος, μέχρι τώρα, έχει δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση αυτή μόνον στον πταισματοδίκη, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, αρνούμενος την οποιαδήποτε σχέση με την υπόθεση.