«Δεν είχα γάλα να ταΐσω το παιδί και πανικοβλήθηκα» λέει η 27χρονη από την Ξάνθη που εγκατέλειψε το νεογέννητο μωρό της

«Δεν είχα γάλα να ταΐσω το παιδί και πανικοβλήθηκα» λέει η 27χρονη από την Ξάνθη που εγκατέλειψε το νεογέννητο μωρό της

Η νεαρή που τελικά επέστρεψε για να το αναζητήσει ανέφερε πως για την εγκυμοσύνη δεν ήξερε κανείς

Ελεύθερη αφέθηκε η 27χρονη μητέρα από την Γενισέα Ξάνθης η οποία αρχικά εγκατέλειψε το νεογέννητο βρέφος της αλλά στη συνέχεια επέστρεψε ώστε να το αναζητήσει. Μητέρα και μωρό νοσηλεύονται σε πολύ καλή κατάσταση στο νοσοκομείο Ξάνθης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, σήμερα Κυριακή (4/6) αναμένεται να διεξαχθεί η ψυχιατρική εξέταση της 27χρονης, την οποία παρήγγειλε ο εισαγγελέας, έτσι ώστε να διαπιστωθεί ο λόγος που η μητέρα θέλησε να εγκαταλείψει το νεογέννητο.

Η 27χρονη πέρασε το κατώφλι του τμήματος Αβδήρων, περίπου στις 12:30 το μεσημέρι του Σαββάτου (5/6) λέγοντας στους αστυνομικούς πως δεν γνώριζε κανείς για την εγκυμοσύνη της και ότι πανικοβλήθηκε όταν το έφερε στον κόσμο.

«Γέννησα μόνη στο σπίτι της γιαγιάς μου»

«Γέννησα στις 10 το πρωί της Παρασκευής μόνη μου, ενώ ήμουν στο σπίτι της γιαγιάς μου. Δεν γνώριζε κανείς για την εγκυμοσύνη. Δεν είχα γάλα να το ταΐσω. Πανικοβλήθηκα» ανέφερε.

Όπως δήλωσε η νεαρή γυναίκα σχεδόν 14 ώρες μετά τη γέννηση του μωρού τηλεφώνησε στον αδερφό της, λέγοντάς του ότι βρήκε ένα μωρό έξω από το σπίτι της γιαγιάς τους.

Η νεαρή γέννησε μόνη της στο σπίτι και αργότερα ο αδερφός της μετέφερε στην Αστυνομία το μωρό γυμνό, λέγοντας πως το βρήκε στην πόρτα του σπιτιού του.

Το μεσημέρι του Σαββάτου η μητέρα αναζήτησε το βρέφος και με εντολή εισαγγελέα βρίσκονται και οι δύο στο νοσοκομείο Ξάνθης για την διενέργεια εξετάσεων.