Αθωώθηκε ιερέας «αρνητής» του κορονοϊού που είχε ανοίξει την εκκλησία για τον Επιτάφιο το 2020

Αθωώθηκε ιερέας «αρνητής» του κορονοϊού που είχε ανοίξει την εκκλησία για τον Επιτάφιο το 2020

Τι υποστήριξε ο κατηγορούμενος για παραβίαση των μέτρων και για διέγερση σε ανυπακοή

Αθώος κρίθηκε ιερέας στη Θεσσαλονίκη, που παραπέμφθηκε σε δίκη για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού και διέγερση σε ανυπακοή το διάστημα της πρώτης «καραντίνας» τον Απρίλιο του 2020.

Πρόκειται για ιερέα που λειτουργεί σε ναό των Βασιλικών Θεσσαλονίκης, ο οποίος κατέστη κατηγορούμενος έπειτα από προκαταρκτική έρευνα, που είχε διατάξει η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Την παρέμβαση είχε προκαλέσει δημοσίευμα σε τοπική ιστοσελίδα, σύμφωνα με το οποίο ο ιερέας παραβίασε τα μέτρα την Μεγάλη Παρασκευή, ανοίγοντας την εκκλησία και επιτρέποντας σε πιστούς να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο.

Ο ίδιος φέρεται δε, κατά το δημοσίευμα που υιοθετήθηκε στη δικογραφία, να ήταν εναντίον των μέτρων και των εμβολίων, «διχάζοντας» με το λόγο του τους πιστούς. «Καταβάλλαμε μεγάλες προσπάθειες μέσα στον ναό να διατηρήσουμε την ηρεμία και τη γαλήνη ανάμεσα στους πιστούς και να προστατεύσουμε την υγεία τους» είπε στην απολογία του ο ιερέας, τονίζοντας ότι το ζήτημα των εμβολίων είναι ζήτημα της ιατρικής κι όχι πνευματικό. Για το ότι επέτρεψε στους πιστούς να προσκυνήσουν, απολογήθηκε ότι ακολούθησε την σχετική εγκύκλιο της Μητρόπολης στην οποία υπάγεται και το προσκύνημα διήρκησε μόλις μία ώρα.