Φυλάκιση 4 ετών με αναστολή στον πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ

Φυλάκιση 4 ετών με αναστολή στον πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ

Ο 70χρονος επιστρέφει στη φυλακή όπου εκτίει ποινή για άλλη υπόθεση

Ποινή φυλάκισης 4 ετών με αναστολή επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον πρώην ντράμερ των Πυξ Λαξ, για την μια από τις τέσσερις περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών για τις οποίες κάθισε στο εδώλιο.

Ωστόσο, η αναστολή που χορηγήθηκε στον 70χρονο μουσικό, με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, δεν σηματοδοτεί την αποφυλάκιση του, καθώς εκτίει κάθειρξη 5 ετών, που του έχει επιβάλει το Εφετείο για άλλη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης στον Ωρωπό την περίοδο 2011-2013. Οι δικαστές, με την απόφαση τους, αναγνώρισαν στον κατηγορούμενο τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, που αιτήθηκαν οι συνήγοροι του.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο απάλλαξε τον μουσικό από τις άλλες τρεις κατηγορίες σεξουαλικής κακοποίησης, που αντιμετώπιζε κρίνοντας πως στις συγκεκριμένες έχει τελεστεί αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα, το οποίο έχει πλέον υποπέσει σε παραγραφή. «Δεν είχαν διάρκεια και ένταση οι πράξεις. Έγιναν πάνω από τα ρούχα και ήταν στιγμιαίες» ανέφερε ο πρόεδρος της έδρας εξηγώντας την κρίση των δικαστών.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του μουσικού για δυο υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικων κοριτσιών, που ωστόσο, όπως σημείωσε, έχουν παραγραφεί, αλλά και την απαλλαγή του για τις άλλες δυο πράξεις λόγω αμφιβολιών.

Μαρία Ζαχαροπούλου