Ισίδωρος Ντογιάκος: Δώρησε τέσσερις απινιδωτές στα δικαστήρια της Αθήνας

Ισίδωρος Ντογιάκος: Δώρησε τέσσερις απινιδωτές στα δικαστήρια της Αθήνας

Διαθέτει το ποσό που του επιδίκασε σε προσφυγή του το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αφορμή τη συνταξιοδότησή του

Με μια κίνηση συμβολικής αλλά και ουσιαστικής αξίας επέλεξε να σηματοδοτήσει την αποχώρηση του από τη δικαιοσύνη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διέθεσε το ποσό, που του επιδίκασε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, χωρίς να το ζητήσει, ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης μετά από προσφυγή του κατά απόφασης Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, στην αγορά τεσσάρων απινιδωτών. Συγκεκριμένα, ο κ. Ντογιάκος προσέφερε έναν απινιδωτή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, που θα καλύπτει και τις ανάγκες του Ανώτατου Δικαστηρίου, έναν στην Εισαγγελία Εφετών και το Εφετείο Αθηνών και επιπλέον από έναν απινιδωτή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και το Πρωτοδικείο Αθηνών.

«Με αφορμή την επικείμενη αποχώρησή μου από την Υπηρεσία, αναλογιζόμενος τις ευεργεσίες που μου προσέφερε επί μακρά σειρά ετών, Σας γνωρίζω ότι προσφέρω στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για από κοινού χρήση με τον Άρειο Πάγο, έναν απινιδωτή για την κάλυψη έκτακτων ιατρικών περιστατικών, καρδιολογικού χαρακτήρα, σε χώρους που καθημερινά διέρχεται ή παραμένει μεγάλος αριθμός πολιτών και εργαζομένων» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με έγγραφο του προς τον νόμιμο αναπληρωτή του, αρχαιότερο αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου, Δημήτρη Παπαγεωργίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα δικαστήρια αν και εργάζεται μεγάλος αριθμός δικαστών , δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων και σε καθημερινή βάση κινούνται χιλιάδες πολίτες για υποθέσεις τους δεν υπάρχει μόνιμος γιατρός για την κάλυψη ενδεχόμενου έκτακτου περιστατικού. Έτσι, τους απινιδωτές θα χειρίζονται πιθανότατα εκπαιδευμένοι δικαστικοί υπάλληλοι.

Μαρία Ζαχαροπούλου