Καλλιθέα: Συνελήφθη 54χρονος που είχε κλέψει 81 διαβατηρία

Καλλιθέα: Συνελήφθη 54χρονος που είχε κλέψει 81 διαβατηρία

Ο Μαροκινός παραδόθηκε στις Αρχές

Ούτε καν για το ότι είναι… Μαροκινός δεν είναι σίγουροι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας για τον 54χρονο με τα… χίλια πρόσωπα, που συνελήφθη για την κλοπή των 81 διαβατηρίων από βαν εταιρείας ταχυμεταφορών στη λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου στην Καλλιθέα.

Το άτομο αυτό έχει ποινικό παρελθόν στη χώρα μας, ενώ έχει εμφανιστεί με διαφορετικά ονόματα και επώνυμα τουλάχιστον πέντε φορές. Αυτή την περίοδο ζει στην Καλλιθέα, ενώ όπως επισημαίνουν αρμόδιες πηγές της ΕΛΑΣ επρόκειτο για μια «ευκαιριακή κλοπή» και όχι για κάτι οργανωμένο, καθώς μαζί με τα άλλα δύο άτομα που αναζητούνται είδαν το βαν και τις βαλίτσες και εκτίμησαν πως μπορεί να περιέχουν χρήματα.

Αυτό που «πρόδωσε» τον 54χρονο, είναι η διαδρομή που ακολούθησε έχοντας στα χέρια του τις βαλίτσες με τα 81 κλεμμένα διαβατήρια, καθώς οι κινήσεις του καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας. Όταν ο ίδιος ένιωσε ότι ο κλοιός γύρω του σφίγγει, τότε προτίμησε να πάει στο Α.Τ. Καλλιθέας για να παραδοθεί.

Στην κατ’ οίκον έρευνα εντοπίστηκαν τα ρούχα που φορούσε την ημέρα της κλοπής και πλήθος ψηφιακών ευρημάτων που θα εξεταστεί από την ΕΛΑΣ, ενώ το 81 διαβατήρια πωλήθηκαν σε αλλοδαπούς θαμώνες καφενείου στον Άγιο Παντελεήμονα.

Όσον αφορά την έρευνα για τους δύο συνεργούς του, ο ένας εξ αυτών έχει ταυτοποιηθεί (σ.σ. πρόκειται για υπήκοο Συρίας) και θεωρείται ζήτημα χρόνου η σύλληψη του, ενώ για τον δεύτερο δεν υπάρχουν ακόμη επαρκή στοιχεία.