Βίντεο – ντοκουμέντο: Διακινούν ναρκωτικά ακόμη και με 7 μποφόρ αέρα και αναρτούν στα social media τα «κατορθώματά» τους

Βίντεο – ντοκουμέντο: Διακινούν ναρκωτικά ακόμη και με 7 μποφόρ αέρα και αναρτούν στα social media τα «κατορθώματά» τους

Με φουσκωτά σκάφη που αναπτύσσουν τεράστιες ταχύτητες

Φουσκωτά σκάφη που αναπτύσσουν τεράστιες ταχύτητες χρησιμοποιούν κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών τα οποία αναρτούν στα social media τις κινηματογραφικές μεταφορές τους. Οι εν λόγω διακινητές κινούνται από το Μαρόκο στην Ισπανία και από τις ακτές της Αλβανίας μέχρι την Πελοπόννησο και από εκεί στην Τουρκία.

Οι διακινητές, οι οποίοι ταξιδεύουν ακόμα και με επτά μποφόρ- διασχίζουν σε μόλις τέσσερις ώρες το Ιόνιο έτσι ώστε να φτάσουν στην Πελοπόννησο όπου και πραγματοποιούν ανεφοδιασμό, ενώ από εκεί περνούν στο Αιγαίο και φτάνουν μέχρι τα τουρκικά παράλια.

Τα βίντεο τα οποία έφερε στο «φως» η ΕΡΤ είναι από το δρομολόγιο Ισπανία – Μαρόκο, ωστόσο, έχουν ερευνητικό ενδιαφέρον και για τις ελληνικές Αρχές, αφού χειριστές σε σκάφη – «αστραπές» έχουν δραστηριότητα και στη χώρα μας.

«Τα σκάφη αυτά είναι πάρα πολύ γρήγορα, 60-70 μίλια το λιγότερο της ταχύτητάς τους»

«Μιλάμε για χειριστές που τους βρίσκουμε μόνο σε αγώνες ταχύπλοων σκαφών, δένονται όρθιοι, δεν γίνεται να κάθονται (…) Τα σκάφη αυτά είναι πάρα πολύ γρήγορα, μιλάμε για 60-70 μίλια το λιγότερο της ταχύτητάς τους, η αξία των σκαφών ξεπερνά τα 400.000 ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο προϊστάμενος της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, Σπύρος Τσαρδάκας μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Ξεκινούν από την Αλβανία, φτάνουν στην άκρη της Πελοποννήσου, όπου κάνουν ανεφοδιασμό σε καύσιμα. Μετά φτάνουν στις ακτές της Τουρκίας. Εκεί παραδίδουν την κάνναβη και κάνουν ανταλλαγή με ηρωίνη και γυρίζουν πίσω» επεσήμανε ο ίδιος.

Το 2019 χειριστής με κράνος στο κεφάλι βιντεοσκοπήθηκε από ελικόπτερο του Λιμενικού να σκίζει τα κύματα και να μη σταματά σε κανένα σήμα. Τελικά οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες στους επιβαίνοντες στο σκάφος και κατάσχεσαν 1 τόνο κάνναβης σε νησίδα κοντά στην Αλόννησο.

Τρία χρόνια νωρίτερα είχαν κατασχεθεί 700 κιλά κάνναβης, που θα μεταφέρονταν σε φουσκωτό σε βραχονησίδα απέναντι από τον Άγιο Σώστη Ζακύνθου. Στόχος των διακινητών ήταν να τα θάψουν προσωρινά στην άμμο.