Έβαλε φωτιά στο μπάνιο του σπιτιού για να κάψει τα ναρκωτικά και επιτέθηκε στους αστυνομικούς

Έβαλε φωτιά στο μπάνιο του σπιτιού για να κάψει τα ναρκωτικά και επιτέθηκε στους αστυνομικούς

Ο συλληφθείς έχει απασχολήσει στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα και για υποθέσεις οπαδικής βίας - Μαζί του συνελήφθη μία γυναίκα

Επεισοδιακή ήταν η σύλληψη δύο ημεδαπών, ενός άνδρα και μίας γυναίκας σε περιοχή της Αττικής, για ναρκωτικά και όπλα, καθώς ο άνδρας έβαλε φωτιά να κάψει τα ναρκωτικά και αντιστάθιηκε σθεναρά στους αστυνομικούς της Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Ασφάλειας Αττικής, με τις κατά περίπτωση κατηγορίες για  ναρκωτικά, όπλα, εμπρησμό και απείθεια.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για τη διερεύνηση έτερης υπόθεσης και αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφοριακά στοιχεία, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας εντόπισαν την οικία όπου διέμεναν οι ημεδαποί. Ωστόσο, πριν την είσοδο των αστυνομικών στην οικία, προκειμένου να διενεργηθεί έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού, εξήλθε από αυτή η γυναίκα, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε η εκδήλωση πυρκαγιάς με έντονη μυρωδιά κάνναβης, γεγονός που οδήγησε στην άμεση επέμβαση των αστυνομικών, ώστε να διαφυλαχθεί η σωματική ακεραιότητα των ενοίκων, καθώς και για να μην προκληθούν περαιτέρω φθορές.

Μάλιστα, εντός της οικίας εντοπίσθηκε και ο άνδρας, ο οποίος αρνήθηκε να βγει από αυτήν αντιστεκόμενος σθεναρά στους αστυνομικούς. Στο σημείο κλήθηκε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που πραγματοποίησε κατάσβεση της φωτιάς, ενώ από την έρευνα διαπιστώθηκε, ότι ο άνδρας είχε βάλει φωτιά στο χώρο του μπάνιου και συγκεκριμένα σε πλαστικές σακούλες απορριμμάτων εντός της μπανιέρας, οι οποίες περιείχαν ποσότητες κάνναβης.

Συνολικά, από την επακόλουθη έρευνα στην οικία και σε όχημα, καθώς και από την κατοχή του ημεδαπού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μεικτού βάρους 10.082,7 γραμμαρίων, μέρος της οποίας βρέθηκε εντός της μπανιέρας και έφερε ίχνη καύσης,
- κατεργασμένη κάνναβη (σοκολάτα), συνολικού μεικτού βάρους 212 γραμμαρίων,
- κοκαΐνη, συνολικού μεικτού βάρους 3,5 γραμμαρίων,
- 1.530 ευρώ,
- 99 σφραγισμένες συσκευασίες ατμίσματος κάνναβης,
- ημιαυτόματο πολεμικό τυφέκιο μαύρου χρώματος με γεμιστήρα,
- ρόπαλο baseball,
- φυσίγγιο,
- ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
- καταγραφικό μηχάνημα με 4 σταθερές κάμερες καταγραφής, περιστρεφόμενη κάμερα, φορτιστή και 2 τροφοδοτικά,
- κινητό τηλέφωνο και
- Ι.Χ. φορτηγό.

Σημειώνεται ότι ο ημεδαπός έχει απασχολήσει στο παρελθόν για ομοειδή αδικήματα, καθώς και για υποθέσεις οπαδικής βίας.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.