Εφοριακός συνελήφθη καθώς υποσχόταν μειώσεις χρεών σε ιδιώτες με «μίζα» από 2.500 έως 7.000 ευρώ

Εφοριακός συνελήφθη καθώς υποσχόταν μειώσεις χρεών σε ιδιώτες με «μίζα» από 2.500 έως 7.000 ευρώ

Μαζί του συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος καφέ ο οποίος φέρεται να ήταν το πρόσωπο που είχε τις δήθεν υψηλές διασυνδέσεις

Ένας 64χρονος εφοριακός της ΔΟΥ Φορολογίας Ανωνύμων Εταιριών (ΦΑΕ) Θεσσαλονίκης συνελήφθη με την κατηγορία ότι υποσχόταν μείωση χρεών σε ιδιώτες με το αζημίωτο, επικαλούμενος διασυνδέσεις.

Η σύλληψή του έγινε μετά από επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος. Είχε προηγηθεί καταγγελία από ιδιώτη, στη συνέχεια της οποίας προσημειώθηκαν χαρτονομίσματα κι όταν αυτά παραδόθηκαν στον εφοριακό επενέβησαν οι «αδιάφθοροι» και τον συνέλαβαν.

Μαζί του συνελήφθη κι ένας ιδιώτης, κατά πληροφορίες ιδιοκτήτης καταστήματος καφέ. Ο ίδιος φέρεται ως συνεργός του εφοριακού και το πρόσωπο που δήθεν είχε τις κατάλληλες διασυνδέσεις προκειμένου να «κουρευτούν» θεαματικά τα χρέη των ιδιωτών που απευθύνονταν σε εκείνους. Και οι δύο παραπέμφθηκαν να δικαστούν, με την αυτόφωρη διαδικασία, στο Τριμελές Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα, κατηγορούνται για εμπορία επιρροής από κοινού και οργάνωση για την τέλεση πλημμελήματος.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η φερόμενη δράση τους ξεκίνησε τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2022, ενώ υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες σε βάρος τους, που αναμένεται να συσχετιστούν με την παραπάνω υπόθεση. Η δικογραφία τούς αποδίδει ότι τα παράνομα ωφελήματά τους, ανάλογα με την περίπτωση, κυμαίνονταν από 2.500 έως 7.000 ευρώ.