Δολοφονία στη Βαρβάκειο Αγορά: Άγνωστος πήγε πάνω από το γεμάτο αίματα πτώμα και άρπαξε την τσάντα της μετά τη δολοφονία

Δολοφονία στη Βαρβάκειο Αγορά: Άγνωστος πήγε πάνω από το γεμάτο αίματα πτώμα και άρπαξε την τσάντα της μετά τη δολοφονία

Τι κατέθεσε ο δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος

Αποτροπιασμό προκαλούν οι λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται από την έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής για τη δολοφονία 60χρονης γυναίκας στη Βαρβάκειο Αγορά στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη δολοφονία της γυναίκας με μαχαίρι από τον 42χρονο, ο οποίος συνελήφθη χθες Πέμπτη (25/5), άγνωστος πήγε πάνω από το γεμάτο αίματα πτώμα του θύματος για να κλέψει τη τσάντα που φορούσεΑυτός είναι ο λόγος που βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας ένα λουρί τσάντας.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας διαπίστωσαν ότι η τσάντα της 60χρονης δεν κλάπηκε από τον δράστη της δολοφονίας αλλά από άλλο άτομο, πιθανότατα θαμώνα του πάρκου και χρήστη ναρκωτικών ουσιών. Το άτομο αυτό εκτιμάται ότι πήγε πάνω από τη γυναίκα ενώ ήταν ήδη νεκρή, άρπαξε με βία την τσάντα, με αποτέλεσμα να κοπεί το λουρί, και στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

Από χθες το βράδυ στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται ο 42χρονος που ομολόγησε το στυγερό έγκλημα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, θεωρείται δεδομένο ότι θύμα και θύτης γνωρίζονταν. Ο δράστης φέρεται να κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι την ημέρα της δολοφονίας βρίσκονταν μαζί στη δομή όπου διέμενε η γυναίκα στο κέντρο της Αθήνας. Όπως είπε, από εκεί έφυγαν και πήγαν στο πάρκο δίπλα από τη Βαρβάκειο.

Εκεί, όπως ισχυρίστηκε, η συμπεριφορά της άλλαξε ριζικά -σε σχέση με το πως ήταν στη δομή- μετά τη χρήση κοκαΐνης. Ο 42χρονος κατέθεσε ότι η χρήση ουσιών έκανε την πρώην σύντροφό του επιθετική, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει καυγάς, να πάρει ένα μαχαίρι και να τον απειλήσει. Τότε εκείνος, όπως ο ίδιος διατείνεται, της πήρε το μαχαίρι και άρχισε να την τραυματίζει σε διάφορα σημεία του σώματος.

Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής δεν αποκλείουν ο καυγάς του ζευγαριού να έγινε για κάποια οικονομική διαφορά. Ο 42χρονος κάνει χρόνια χρήση σκληρών παραισθησιογόνων ουσιών και έχει συλληφθεί στο παρελθόν αρκετές φορές για κατοχή ναρκωτικών.