Θεσσαλονίκη: «Δεν πέθανε από τα χτυπήματά μας» – Τι λέει ο ένας από τα αδέλφια που κατηγορείται για τον θάνατο 52χρονου

Θεσσαλονίκη: «Δεν πέθανε από τα χτυπήματά μας» – Τι λέει ο ένας από τα αδέλφια που κατηγορείται για τον θάνατο 52χρονου

«Η κατάληξή του αφορούσε παθολογικά αίτια, δηλαδή υπήρξε μία ανακοπή καρδιάς, η οποία επέφερε το μοιραίο αυτό αποτέλεσμα», λέει ο δικηγόρος των κατηγορουμένων

Την δική του εκδοχή για τον θάνατο του 52χρονου στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης δίνει ο ένας από τους δύο αδελφούς Αρμενικής υπηκοότητας, που ξυλοκόπησαν άγρια το θύμα το πρωί του περασμένου Σαββάτου και λίγες ώρες αργότερα «έφυγε» από τη ζωή.

Ο 42χρονος μίλησε μέσα από τη φυλακή στο MEGA για τη βίαια επίθεση που ενεπλάκη και ισχυρίζεται, πως δεν είναι ο ίδιος και ο αδελφός του υπεύθυνοι για τον θάνατο του 52χρονου. «Επιμένω να λέω, ότι έφταιγαν τα θέματα υγείας του, τα οποία εμείς δεν γνωρίζαμε και δεν μπορούσαμε να γνωρίζουμε. Έχω να φάω και να πιω τρεις μέρες, δεν μπορώ να κοιμηθώ. Και εγώ και ο αδελφός μου ζούμε έναν Γολγοθά» είπε.

«Δε θέλανε το γραφείο τελετών»

«Οι συγκεκριμένοι δε θέλανε το γραφείο τελετών. Το πιατάκι που σκουντήξανε, ήταν η αφορμή», αναφέρει από την άλλη πλευρά η ανιψιά του θύματος. Ο 52χρονος που κατέληξε μετά τον άγριο καυγά, τον τελευταίο χρόνο είχε ανοίξει γραφείο τελετών στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Όπως λέει η οικογένειά του, από τότε άρχισαν και τα προβλήματα με τους δύο άνδρες. «Βάψανε το μαγαζί, πετάξανε μπογιές, τα αμάξια τα χαρακώσανε, νταηλίκια στη γειτονιά, γενικά όλη η γειτονιά τους ξέρει εκεί πέρα, κανένας δε μιλάει», λέει ο γιος του θύματος.

Σύμφωνα με το πόρισμα του τεχνικού συμβούλου, που διόρισαν τα δύο αδέλφια, ο θάνατος του 52χρονου επήλθε από παθολογικά αίτια, με την ιατροδικαστική υπηρεσία να αναφέρει, πως το θύμα κατέληξε από ισχαιμία του μυοκαρδίου. «Η κατάληξή του αφορούσε παθολογικά αίτια. Δηλαδή υπήρξε μία ανακοπή καρδιάς, η οποία επέφερε το μοιραίο αυτό αποτέλεσμα», λέει ο δικηγόρος των κατηγορουμένων.

«Γνωρίζω ότι η αρμόδια ανακρίτρια ψάχνει σε βάθος την υπόθεση και αναζητεί την αλήθεια και αυτό μας δίνει ένα κουράγιο. Κάνω έκκληση σε όποιον είδε το περιστατικό, να έρθει και να καταθέσει», λέει ο 42χρονος κατηγορούμενος. Οι δύο Αρμένιοι παραμένουν υπό κράτηση μέχρι το δικαστήριο και αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.