Θεσσαλονίκη: «Όταν ο βιασμός από τον πρώτο ολοκληρώθηκε, συνέχισε ο δεύτερος κάνοντας την ίδια πράξη»

Θεσσαλονίκη: «Όταν ο βιασμός από τον πρώτο ολοκληρώθηκε, συνέχισε ο δεύτερος κάνοντας την ίδια πράξη»

Την εφιαλτική εμπειρία που βίωσε περιέγραψε μια 26χρονη Κουβανή στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης κάθονται σήμερα 18 Μαΐου τρεις Πακιστανοί, ηλικίας 22 έως 30 ετών, κατηγορούμενοι για τον βιασμό μιας 26χρονης Κουβανής τον Ιανουάριο του 2022 στην περιοχή Ευζώνων Κιλκίς στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία.

Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση του θύματος, η οποία περιέγραψε ενώπιον του δικαστηρίου, τον εφιάλτη που έζησε στα χέρια τους. Η παθούσα με άλλους τέσσερις συμπατριώτες της εισήλθαν περπατώντας στην ελληνική επικράτεια, για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο και κατευθύνονταν προς το Πολύκαστρο του Κιλκίς. Πριν φτάσουν στον προορισμό τους, τους ακινητοποίησαν οι τρεις δράστες και με την απειλή όπλου τους λήστεψαν. Οι δύο από αυτούς, απομάκρυναν την κοπέλα σε παρακείμενο κτήριο.

«Όταν ο βιασμός από τον πρώτο ολοκληρώθηκε, ήρθε και ο δεύτερος έκανε την ίδια πράξη. Ήμασταν σε μια εγκαταλελειμμένη αποθήκη. Πλέον δεν φορούσαν κάτι στο πρόσωπό τους και ήταν ευδιάκριτα τα χαρακτηριστικά τους. Τους αναγνώρισα. Ο σύντροφός μου προσπάθησε να αντιδράσει, παρα την απειλή όπλου, με αποτέλεσμα ένας να τον χτυπήσει με ξύλινο ρόπαλο. Μετά τον διαδοχικό βιασμό δεν ακολούθησαν άλλες πράξεις. Είχε προηγηθεί κλοπή των χρημάτων, των τηλεφώνων και του διαβατηρίου μου. Ήμουν σε κατάσταση σοκ. Προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω τι συνέβαινε», κατέθεσε η παθούσα.

«Μετά συνεχίσαμε την πορεία μας προς το ξενοδοχείο. Εκεί συναντήσαμε τη μητέρα μου. Την επόμενη μέρα, μόλις βγήκαμε από το ξενοδοχείο, ο σύντροφός μου αντιλήφθηκε, ότι ο ένας που ήταν απ’έξω και οι άλλοι δύο περίμεναν λιγο πιο μακριά. Άρχισε να τρέχει προς το μέρος τους και ακινητοποίησε τον έναν, ενώ μετα καλέσαμε την αστυνομία που τους συνέλαβε. Ο ένας είχε πάνω του το όπλο» συμπλήρωσε η 26χρονη. Το θύμα αναγνώρισε ενώπιον του Δικαστηρίου τους δράστες στα πρόσωπα των κατηγορουμένων.

Αμέσως μετά κατέθεσε ο σύντροφος της παθούσας, ο οποίος είπε: «Βρεθήκαμε στην Ελλάδα από τα Σκόπια. Ήμασταν συνολικά πέντε Κουβανοί. Φτάσαμε σε ένα βενζινάδικο, όπου πήγαμε να αγοράσουμε νερό. Όταν βγήκαμε, στα 100 μέτρα μας προσέγγισαν δύο άτομα και μας ρώτησαν από πού είμαστε. Συνεχίσαμε περπατώντας στην κεντρική οδό και μετα απο 7 χλμ. είδαμε ένα αυτοκίνητο να κινείται ύποπτα. Κατέβηκαν δυο άτομα, τα οποία μας απείλησαν με όπλα. Μας οδήγησαν έξω από ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο, όπου μας αφαίρεσαν όλα τα πράγματα. Και οι τρεις είχαν όπλα. Εκτός από τη ληστεία, βίασαν τη σύντροφό μου. Μας ανάγκασαν να πέσουμε στα γόνατα. Ένας απομάκρυνε την σύντροφο μου. Όταν προσπάθησα να αντιδράσω, ο ένας με χτύπησε με ρόπαλο», ανέφερε ο μάρτυρας.

«Το άτομο με το όπλο την απομάκρυνε και είχε αρχίσει να τη θωπεύει και να τη φιλάει. Ήταν δύσκολη στιγμή, δεν ήξερα, αν θα καταφέρουμε να βγούμε ζωντανοί από αυτή την κατάσταση. Ο δεύτερος ήταν κάπου στο ενδιάμεσο και μετα μπήκε κι αυτός στο κτίσμα, όταν βγήκε ο πρώτος. Ήξεραν πολύ καλά τι έκαναν. Στη συνέχεια συνεχίσαμε την πορεία μας προς το Πολύκαστρο. Φτάσαμε το ξενοδοχείο, όπου διανυκτερεύσαμε. Την επόμενη μέρα, όταν βγήκαμε, αντιλήφθηκα έναν από τους δράστες και τον ακινητοποιήσαμε. Οι άλλοι ήταν απέναντι. Ειδοποιήσαμε την αστυνομία. Βρήκαν πάνω τους το πορτοφόλι μου και τα δύο κινητά που μας είχαν πάρει» κατέθεσε.