Σοκάρουν οι διάλογοι από την σπείρα των πιλότων που νόθευε τις εξετάσεις – «Πετάνε σε όλο τον κόσμο»

Σοκάρουν οι διάλογοι από την σπείρα των πιλότων που νόθευε τις εξετάσεις – «Πετάνε σε όλο τον κόσμο»

Ποιος είναι ο ρόλος του συνδετικού κρίκου με το όνομα «Ταρέκ»

Τρόμο έχει προκαλέσει στο ευρύ κοινό ότι υπήρχε σπείρα νόθευσης των εξετάσεων για χειριστές αεροσκαφών. Μάλιοστα στο φως έρχονται αποκαλυπτικοί διάλογοι μεταξύ των μελών του κυκλώματος των πιλότων που είχαν θησαυρίσει νοθεύοντας τις εξετάσεις και παίζοντας κορώνα - γράμματα τις ζωές πολιτών. Ορισμένοι από τους μαθητευόμενους ήδη βρίσκονται σε πιλοτήρια αεροσκαφών.

Το ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, αποκαλύπτει τον διάλογο μεταξύ του αρχηγού του κυκλώματος, συνταξιούχου πιλότου και ενός συνεργάτη του και φανερώνει ότι ορισμένοι από τους αδιάβαστους υποψήφιους πιλότους βρίσκονται ήδη στα πιλοτήρια αεροσκαφών.

43χρονος: Τους έχεις κάνει μάγκες όλους.

70χρονος (Αρχηγός κυκλώματος): Εννοείται, εννοείται.

43χρονος: Οι μισοί σου μαθητές πετάνε να πούμε σε όλο τον κόσμο. Γ….. μας τώρα. Θα κονομήσουν (…). Θα πάρουν χαρτί που θα κονομήσουν λεφτά.

Η έρευνα της Ασφάλειας έχει δείξει ότι μέσα σε 4 μήνες 5 άτομα είχαν αποκτήσει άδειες επαγγελματία χειριστή με το συνολικό κέρδος των μελών να αγγίζει τις 40.000 ευρώ.

Το κύκλωμα συνεργαζόταν και με το εξωτερικό και συγκεκριμένα με εξεταστικό κέντρο στο Αμάν της Ιορδανίας  με συνδετικό κρίκο έναν άντρα με το όνομα «Ταρέκ». Ο κάθε μελλοντικός πιλότος έδινε 7.800 για το ΅«χαρτί της επιτυχίας».

«Αυτός εδώ πέρα δεν μπορεί να περάσει τα μαθήματα. Δίνει 1, δίνει 2, δίνει 3. Δεν μπορεί (…) τα μαθήματα. Πρέπει να βρούμε την άκρη. Η άκρη κοστίζει. Θα τον στείλουμε σε ένα διεφθαρμένο κέντρο εξεταστικό του εξωτερικού, να χώσει κάποια χοντρά λεφτά να περάσει τα μαθήματα» ανέφερε αρχηγός του κυκλώματος.

Οι θεωρητικές εξετάσεις που περνούσαν... καλωδιωμένοι με μικροκάμερες και ακουστικά οι «πελάτες» του κυκλώματος ήταν το πρώτο σκαλοπάτι για να φτάσουν πιο κοντά στο δίπλωμα και να μπορούν να πιλοτάρουν.