Revenge Porn: «Είχα τάσεις φυγής και κρίσεις πανικού» λέει 47χρονο θύμα

Revenge Porn: «Είχα τάσεις φυγής και κρίσεις πανικού» λέει 47χρονο θύμα

Το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης επέβαλε και πάλι ποινή 15 μηνών φυλάκισης στον 46χρονο, ο οποίος δεν παρέστη στο δικαστήριο

Μία 47χρονη έπεσε θύμα εκδικητικής πορνογραφίας το 2017, όμως ακόμα και σήμερα βλέπει σοκαρισμένη τα βίντεο με προσωπικές στιγμές με τον πρώην σύντροφό της σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου.

«Το πρώτο συναίσθημα ήταν ένα σοκ, δεν το πίστευα, ότι θα μπορούσε να συμβεί σε μένα κάτι τέτοιο. Δεύτερον, υπήρξαν αμφίδρομα συναισθήματα, περίπλοκα, τη μία είχα νεύρα, την άλλη είχα τάσεις φυγής και κρίσεις πανικού. Μια ζωή θα εκμεταλλεύονται άλλοι αυτά τα βίντεο, μια ζωή θα "τρέχουν" στο ίντερνετ και μια ζωή εγώ θα είμαι μέσα στον θυμό και στην ταραχή», αναφέρει χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ.

Η υπόθεση έφθασε στα δικαστήρια μετά τη μήνυση της γυναίκας. «Είχε πει πως θα το κρατήσει, για να το έχει και να το βλέπει και μετά θα το διαγράψει. Φυσικά, δεν το διέγραψε ποτέ», λέει η 47χρονη. Το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης επανέλαβε την ποινή των 15 μηνών φυλάκισης, που είχε επιβληθεί πρωτόδικα στον 46χρονο πρώην σύντροφο. Σήμερα ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες, λέγοντας ότι δεν είναι αυτός, που διακίνησε το βίντεο.

«Το θέμα είναι ότι η ζημιά έχει γίνει. Από ‘κει και πέρα έχει αναπαραχθεί το βίντεο από άλλους και πλέον διακινείται στο διαδίκτυο, το βλέπει οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο», τόνισε ο συνήγορος υποστήριξης κατηγορίας, Αστέριος Πλάτσκος. Το θύμα θα προσφύγει και στα αστικά δικαστήρια για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων.