Κάλυμνος: Με «δανεικό» καρδιολόγο από το Κέντρο Υγείας Αστυπάλαιας θα λειτουργήσει το νοσοκομείο για μια εβδομάδα

Κάλυμνος: Με «δανεικό» καρδιολόγο από το Κέντρο Υγείας Αστυπάλαιας θα λειτουργήσει το νοσοκομείο για μια εβδομάδα

Δέκα μήνες χωρίς γιατρό της συγκεκριμένης ειδικότητας το νησί - Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται γιατρός από την Αθήνα

Με προσωρινή μετακίνηση ιατρού από το Κέντρο Υγείας Αστυπάλαιας θα καλυφθεί το κενό του καρδιολόγου στο νοσοκομείο Καλύμνου.

Από τον Αύγουστο του 2022 το νοσημευτικό ίδρυμα παραμένει χωρίς καρδιολόγο, παρά το γεγονός ότι στο οργανόγραμμα του υπάρχει πρόβλεψη για τρεις ιατρούς ειδικότητας. Από τις 9 Μαΐου ο καρδιολόγος που στελεχώνει το Κέντρο Υγείας Αστυπάλαιας, μετακινήθηκε για μια εβδομάδα στο Βουβάλειο Νοσοκομείο Καλύμνου, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου και από τις 23 Μαΐου άλλος ιατρός από νοσοκομείο της Αττικής αναμένεται να καλύψει για μια επίσης εβδομάδα τη κλινική. «Αυτή η έλλειψη μας κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές, γιατί πολλοί κάτοικοι καρδιοπαθείς δεν παρακολουθούνται από ιατρό, όπως πρέπει, με τακτικές εξετάσεις. Από την άλλη, δεν έχουν και την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν ιδιώτες ιατρούς» δήλωσαν στην ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου νοσοκομειακοί γιατροί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μετάθεση σε άλλη δομή υγείας στη Στερεά Ελλάδα αναμένεται να ζητήσει ο ιατρός ειδικότητας ΩΡΛ του νοσοκομείου. «Η μόνη λύση» δηλώνει η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου «είναι να προκηρυχθούν άμεσα δυο θέσεις καρδιολόγου και μάλιστα με αυξημένα οικονομικά κίνητρα. Είναι γνωστό στους ιατρικούς κύκλους πως θέσεις που δύσκολα αναπληρώνονται θα πρέπει να προκηρύσσονται διπλές. Διότι δεν επρόκειτο να έρθει κανείς μόνος του καρδιολόγος σε ένα παραμεθόριο νησί της Ελλάδος με κίνδυνο να πρέπει να εφημερεύει 15 μέρες το μήνα ή ίσως και όλο το μήνα».