Βullying στο Αρσάκειο: Η οργή της μητέρας του 15χρονου – «Ρίχνουν ο ένας το μπαλάκι στον άλλον»

Βullying στο Αρσάκειο: Η οργή της μητέρας του 15χρονου – «Ρίχνουν ο ένας το μπαλάκι στον άλλον»

«Την απουσία του σχολείου προσπαθούμε να καλύψουμε εμείς με τη βοήθεια της δικαιοσύνης»

Tην οργή της για τα όσα βίωσε ο 15χρονος γιος της – μαθητής στο Αρσάκειο δεν μπορεί να κρύψει η μητέρα του. «Ρίχνουν ο ένας το μπαλάκι στον άλλον» σημειώνει και επισημαίνει «την απουσία του σχολείου προσπαθούμε να καλύψουμε εμείς με τη βοήθεια της δικαιοσύνης».

Η μητέρα του αγοριού που βρέθηκε τυλιγμένο με πετονιά στον λαιμό και στο υπόλοιπο σώμα του από τους συμμαθητές του που του ασκούσαν bullying έναν μήνα μετά το περιστατικό επισημαίνει ότι το σχολείο δεν έχει βοηθήσει καθόλου το παιδί της.

«Ένα μήνα μετά από ένα τόσο βίαιο περιστατικό σωματικής κακοποίησης μέσα στο σχολικό περιβάλλον, και η διοίκηση του σχολείου συνεχίζει να αφήνει εκτεθειμένο και απροστάτευτο το θύμα. Η διοίκηση του σχολείου δεν είναι απλώς επιχειρηματίες, είναι εκπαιδευτικοί. Και αυτό είναι το πιο λυπηρό. Δεν έχουν μπει στη θέση του παιδιού που πρέπει να συγχρωτίζεται καθημερινά μαζί τους. Προφανώς έχουν άλλες προτεραιότητες», είπε μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» με την Ανθή Βούλγαρη και τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

«Αστειότητες και από τις δύο πλευρές»

«Την απουσία του σχολείου προσπαθούμε να καλύψουμε εμείς με τη βοήθεια της δικαιοσύνης. Μέχρι τώρα, σχολείο και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ρίχνουν ο ένας το μπαλάκι στον άλλον. Το σχολείο διαρρέει ότι αναμένουν την έγκριση από τη δευτεροβάθμια και η δευτεροβάθμια δηλώνει ότι δεν γνωρίζει κάτι σχετικό. Αστειότητες και από τις δύο πλευρές. Ξέρετε τι με εξοργίζει; Ότι από τον γενικό χειρισμό πολιτείας και σχολείου τεκμαίρεται ότι οι γονείς των θυμάτων σχολικού bullying θα πρέπει να μπορούν να ξοδεύουν χρήματα για να προστατεύσουν τα παιδιά τους. Και συζητάμε για τα αυτονόητα» ανέφερε η μητέρα του 15χρονου.

«Πραγματικά ελπίζω να καταφέρουμε με τη συμβολή της δικαιοσύνης να προστατέψουμε το παιδί μας» υπογράμμισε κλείνοντας.