Bullying σε μαθητή στο Αρσάκειο: «Καθηγήτρια είπε στον 15χρονο ότι “το έχεις παρακάνει με αυτό το περιστατικό”»

Bullying σε μαθητή στο Αρσάκειο: «Καθηγήτρια είπε στον 15χρονο ότι “το έχεις παρακάνει με αυτό το περιστατικό”»

Ο δικηγόρος της οικογένειας του παιδιού καταγγέλλει προσπάθεια υποβάθμισης του περιστατικού από την διεύθυνση του σχολείου και τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων

«Δεν πρόκειται απλώς για υπόθεση σχολικού εκφοβισμού και λεκτικής βίας, αλλά για επίθεση από την οποία κινδύνευσε η ζωή 15χρονου», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του μαθητή του Αρσακείου, που δέχθηκε άγρια επίθεση από συμμαθητές του, επισημαίνοντας ότι από τη δικογραφία προκύπτουν πολύ σοβαρές ευθύνες για καθηγητές, εποπτικό περιβάλλον, διεύθυνση, καθώς και για το ιατρείο του ιδιωτικού σχολείου, όπου διαδραματίστηκε το περιστατικό.

«Το παιδί βρίσκεται σε μετατραυματικό στρες, δέχεται ψυχοθεραπεία και στη μήνυση που θα υποβάλουμε τις επόμενες μέρες, θα επισυναφθεί και η γνωμάτευση του ειδικού που τον παρακολουθεί στο δημόσιο νοσοκομείο, από όπου αποδεικνύεται το μετατραυματικό στρες, το οποίο έχει υποστεί και τα λοιπά ψυχικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσει και στο υπόλοιπο της ζωής του και δη της μαθητικής», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Σπύρος Δημητρίου.

Σχετικά με τις ευθύνες για καθηγητές, εποπτικό περιβάλλον και διεύθυνση του σχολείου ο κ. Δημητρίου τόνισε, ότι ο μαθητής ανέφερε το περιστατικό στο σχολείο και μάλιστα έλαβε και τις πρώτες βοήθειες από το ιατρείο. «Ωστόσο, κανένας δεν θεώρησε σημαντικό να αναφέρει στη διεύθυνση εκείνη τη στιγμή, ότι προσήλθε ένα παιδί με διαρρηγμένο το δέρμα από πετονιά. Όπως ξέρετε, δεν είναι υλικό που κόβεται από την πίεση κι αν δεν σταματούσε η περίσφιξη στο λαιμό, που γινόταν από τους μαθητές, όταν είδαν να πλησιάζει καθηγητής, το αποτέλεσμα θα ήταν το παιδί να έχει χάσει τη ζωή του».

Επιπλέον, ο δικηγόρος τόνισε, ότι μετά το περιστατικό «ουδείς από το σχολείο ή από τους γονείς και κηδεμόνες των φερόμενων ως δραστών ανήλικων μαθητών δεν επικοινώνησε, έστω και με ανθρώπινη διάθεση, με την οικογένεια, προκειμένου να ενημερωθεί για την υγεία του». Ο δικηγόρος πρόσθεσε, ότι εκτός από «απόλυτη σιωπή και προσπάθεια προφανώς υποβάθμισης του περιστατικού, καθηγήτρια είπε στον 15χρονο ότι "το έχεις παρακάνει με αυτό το περιστατικό" και ότι υπερβάλλει πολύ».

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να υποβληθεί η μήνυση της οικογένειας, ενώ υπάρχει ήδη αυτεπάγγελτη μήνυση από την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων. Παράλληλα, υπάρχει και δεύτερη διαδικασία που οίκοθεν επεξεργάζεται η εισαγγελέας, καθώς έχει επιστρέψει η δικογραφία μετά την πρώτη κατηγορία της παράνομης βίας, με την παραγγελία να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για διαπιστωμένα εγκλήματα επικίνδυνης σωματικής βλάβης και εξύβριση κατ' εξακολούθηση.