Δολοφονία Καραϊβάζ: Πώς οι αστυνομικοί του ανθρωποκτονιών έφτασαν στα ίχνη των φερόμενων ως εκτελεστών του δημοσιογράφου – To λευκό βαν

Δολοφονία Καραϊβάζ: Πώς οι αστυνομικοί του ανθρωποκτονιών έφτασαν στα ίχνη των φερόμενων ως εκτελεστών του δημοσιογράφου – To λευκό βαν

Τι είδαν οι αρχές στο οπτικοακουστικό υλικό που συνέλεξαν από κάμερες ασφαλείας

Η αντίστροφη μέτρηση για την εξιχνίαση της εν ψυχρώ δολοφονίας του Γιώργου Καραιβάζ ξεκίνησε και ήδη δύο άτομα τα οποία φέρεται να εμπλέκονται βρίσκονται στα χέρια των Αρχών.

Καταθέσεις μαρτύρων αλλά κυρίως το οπτικοακουστικό υλικό που συνέλεξαν από κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής του Αλίμου, στάθηκαν ικανά ώστε οι άντρες του ανθρωποκτονιών να ενώσουν ένα ένα το παζλ και να ταυτοποιήσουν τους δυο άντρες που κατηγορούνται πως εμπλέκονται στην δολοφονία του.

Οι συλληφθέντες 40 και 48 ετών είναι αδέρφια, ενώ ο ένας εξ αυτών φέρεται να εμπλέκεται και στην εν ψυχρώ δολοφονία του πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη στο Γαλάτσι το 2021.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ τα δυο αδέρφια εντοπίστηκαν σε Νίκαια και Νέο Βουτσά μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από την ανακρίτρια και σήμερα θα οδηγηθούν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία ενώ στην υπόθεση που συντάραξε το πανελλήνιο φέρεται να εμπλέκονται τουλάχιστον ακόμη δυο άτομα.

Το ερώτημα που μένει να απαντηθεί για να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση, είναι αν αυτοί είχαν υποστηρικτικό ρόλο ή ένας από τους δυο είναι ο εκτελεστής του αστυνομικού συντάκτη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πριν εκδοθούν εντάλματα σύλληψης εις βάρος των δύο και συλληφθούν από τους αστυνομικούς του ανθρωποκτονιών, οι δυο άντρες είχαν «συλληφθεί» από βίντεο που δείχνει το λευκό βαν που σχετίζεται με την υπόθεση, να πορεύεται με την μοτοσυκλέτα στην οποία πίσω επέβαινε ο εκτελεστής.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, βαν και μοτοσυκλέτα μετά την δολοφονία, πορεύονταν για χιλιόμετρα με κατεύθυνση την Ποσειδώνος.

Οι έμπειροι αξιωματικοί που εξετάζουν καρέ καρέ το οπτικοακουστικό υλικό, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο εκτελεστής που επέβαινε στην μοτοσυκλέτα, σε «τυφλό σημείο» που δεν έχει καταγράφει, να μπήκε μέσα στο βαν που οδηγούσε ο έτερος συλληφθείς και ήταν το όχημα διαφυγής.

Αυτό σημαίνει πως ο ένας εκ των δυο αδερφών πιθανόν είναι ο άνθρωπος που τράβηξε τη σκανδάλη και αφαίρεσε τη ζωή του δημοσιογράφου.

Η ανάλυση του βίντεο με το λευκό βαν ήταν αρκετή, ώστε να δώσει στους αστυνομικούς το στοιχείο εκείνο που χρειάζονταν για να φτάσουν πιο κοντά στους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Μια επιγραφή που υπήρχε στο βαν και παρέπεμπε σε εταιρεία καθαρισμού με έδρα τη Νίκαια, η οποία αποδείχτηκε πως ανήκε σε συγγενικό πρόσωπο ενός εκ των συλληφθέντων οδήγησε στην σύλληψη των δυο αδερφών οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως σκληροί και αδίστακτοι.

Η είδηση των συλλήψεων τους, έγινε αρχικά γνωστή από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη με ανάρτηση του στα σόσιαλ μίντια όπου έγραψε:

«Είχαμε πει,από την πρώτη στιγμή, ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Όσος χρόνος και αν χρειαστεί να περάσει. Πριν από λίγο η ΕΛΑΣ συνέλαβε δύο πρόσωπα -για τα οποία εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης- που εμπλέκονται στη δολοφονία του δημοσιογράφου».

Λίγο αργότερα ανακοίνωση έβγαλε και το Αρχηγειο της ελληνικής αστυνομίας όπου ανέφερε:

«Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι συνελήφθησαν σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, αμέσως μετά την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης, του 30ου Ανακριτικού Τμήματος Αθηνών, δύο ημεδαποί, 40 και 48 ετών, κατηγορούμενοι για την ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ που τελέστηκε την 9 Απριλίου 2021.»