Νέα Σμύρνη: Προσποιήθηκαν τους τεχνικούς ανελκυστήρων για να κλέψουν διαμέρισμα

Νέα Σμύρνη: Προσποιήθηκαν τους τεχνικούς ανελκυστήρων για να κλέψουν διαμέρισμα

Συνελήφθησαν μετά από περιπετειώδη καταδίωξη στην Καλλιθέα οι δύο από τους τέσσερις δράστες

Δύο Έλληνες συνελήφθησαν σήμερα το πρωί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης Αττικής για απείθεια και διακεκριμένη κλοπή, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο συνεργοί τους, ο ένας από τους οποίους κατηγορείται και για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ειδικότερα, οι δράστες εισήλθαν με το πρόσχημα της επισκευής ανελκυστήρα σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη, απ’ όπου αφαίρεσαν τσάντα, που περιείχε πλήθος faux-bijoux και κοσμήματα. Στη συνέχεια αποχώρησαν επιβιβαζόμενοι σε όχημα, ωστόσο οι κινήσεις τους έγιναν αντιληπτές από περίοικο, ο οποίος και ενημέρωσε την Άμεση Δράση. Οι προστρέξαντες αστυνομικοί τους εντόπισαν να κινούνται στην περιοχή της Καλλιθέας, πλην όμως δεν συμμορφώθηκαν σε σήμα στάσης που έγινε, ενώ επιπλέον ο οδηγός του οχήματος επιχείρησε να εμβολίσει το περιπολικό ανεπιτυχώς, καθώς το πλήρωμα πραγματοποίησε ελιγμό αποφυγής.

Στη συνέχεια εγκατέλειψαν σε κοντινή απόσταση το όχημα και διέφυγαν πεζοί, ωστόσο οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν δύο από αυτούς. Μάλιστα, οι δύο συλληφθέντες στην προσπάθεια τους να διαφύγουν τραυματίστηκαν στα πόδια, όπως επίσης και ένας από τους αστυνομικούς. Από το Τμήμα Ασφαλείας Νέας Σμύρνης, που διενεργεί την σχετική προανάκριση, κατασχέθηκαν η αφαιρεθείσα τσάντα με κοσμήματα, που αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια, καθώς και ένα πορτοφόλι και το ανωτέρω όχημα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.