Market Pass: Οι ημερομηνίες κλειδί που δεν πρέπει να χάσετε

Market Pass: Οι ημερομηνίες κλειδί που δεν πρέπει να χάσετε

Το Market Pass του Απριλίου περιμένουν να χρησιμοποιήσουν όλα τα νοικοκυριά προκειμένου να αγοράσουν τα απαραίτητα για το Πασχαλινό τραπέζι. Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές προκειμένου να επωφεληθούν της οικονομικής ενίσχυσης που προσφέρει το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων  και ποιες είναι όμως οι σημαντικές ημερομηνίες που έρχονται μέσα στον Απρίλιο και το Μάιο; Ας δούμε αναλυτικά:

Το Market Pass έχει ήδη μπει στα ψηφιακά πορτοφόλια πολλών καταναλωτών και τώρα κάποιοι περιμένουν τη δεύτερη δόση. Τα καταστήματα στα οποία μπορούν να εξαργυρώνουν οι καταναλωτές τα χρήματα του market pass ανήκουν στις κατηγορίες: Παντοπωλεία, Σούπερ μάρκετ, Κρεοπωλεία, Καταστήματα ζαχαροπλαστικής, Καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, Αρτοποιεία καθώς και Διάφορα καταστήματα τροφίμων. Όσοι λοιπόν θέλουν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις προσφορές συμβουλεύονται ταυτόχρονα και τη σελίδα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή που με το Καλάθι του νοικοκυριού, μια πρωτοβουλία που σύμφωνα με το Υπουργείο Ανάπτυξης θα συνεχιστεί και φέτος το Πάσχα όπως έγινε τα Χριστούγεννα με προσφορές σε γιορτινά είδη και τη Σαρακοστή με προσφορές στα νηστίσιμα.

Μάλιστα συζητιέται η εφαρμογή προσφορών σε δύο είδη προϊόντων για το πασχαλινό καλάθι του νοικοκυριού που θα περιλαμβάνει τόσο τρόφιμα για το γιορτινό τραπέζι όσο και είδη δώρων όπως για παράδειγμα λαμπάδες για τα παιδιά και θα απευθύνεται φυσικά στους νονούς. Βέβαια σελίδες που συγκεντρώνουν τα φυλλάδια των καταστημάτων όπως οι ΑΒ προσφορές είναι πιο φιλικές προς το χρήστη αφού επιτρέπουν την σύγκριση των τωρινών τιμών με παλαιότερες από προηγούμενα φυλλάδια προκειμένου να ψωνίζουμε όσα προϊόντα είναι πράγματι σε προσφορά.

Οι ημερομηνίες κλειδί

Τα νοικοκυριά που έκαναν αίτηση για έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας από 1 έως 15 Μαρτίου έχουν λάβει ήδη το πρώτο μέρος της ενίσχυσης για για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο, στις 20 Μαρτίου 2023.

Για τους μήνες που ακολουθούν, τα χρήματα θα καταβάλλονται κάθε 3η του μήνα δηλαδή πιο αναλυτικά:

  • στις 3 Απριλίου 2023 για τον μήνα Απρίλιο,
  • στις 3 Μαΐου για τον μήνα Μάιο,
  • στις 3 Ιουνίου για τον μήνα Ιούνιο, και
  • στις 3 Ιουλίου για τον μήνα Ιούλιο

Όπου και με τα μέχρι τώρα δεδομένα θα λήξει η χρηματοδότηση.

Εκείνοι πάλι που επέλεξαν την κατάθεση σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό και υπέβαλαν αίτηση από 1 έως 15 Μαρτίου 2023, έλαβαν την πρώτη ενίσχυση για το τρίμηνο Φεβρουάριος- Μάρτιος- Απρίλιος το προηγούμενο 10ήμερο και πιο συγκεκριμένα στις 20 Μαρτίου 2023.

Θα πρέπει λοιπόν να περιμένουν έως τις 3 Μαΐου για να πληρωθούν τους υπόλοιπους τρεις μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο με εφάπαξ καταβολή και πάλι.

Σύμφωνα με το επίσημο site του Market Pass πολύ σημαντικές επίσης είναι και οι παρακάτω ημερομηνίες:

15/03/2023: Αν για οποιοδήποτε λόγο κάνατε αίτηση η οποία εμφανίζεται ως ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙΣΑ μπορείτε μέχρι τις 15 Μαρτίου να την τροποποιήσετε και να την υποβάλετε εκ νέου προκειμένου να μη χάσετε τα χρήματά σας.

15/03/2023 έως 2/05/2023: Εάν η αίτησή σας εμφανίζεται ως έγκυρη και απεστάλη για πληρωμή αλλά δεν πιστώθηκε το ποσό στο λογαριασμό σας μπορείτε σε αυτό το διάστημα να τροποποιήσετε τα στοιχεία που σχετίζονται με τον τρόπο πληρωμής προκειμένου να επαναληφθεί η διαδικασία πίστωσης του ποσού.

31/8/2023:  Εάν επιλέξατε ψηφιακή χρεωστική κάρτα θα πρέπει μέχρι το τέλος Αυγούστου να φροντίσετε να ξοδέψετε όλα τα χρήματα που σας έχουν πιστωθεί καθώς οι ψηφιακές χρεωστικές κάρτες του Έργου Market Pass θα λήξουν αυτόματα και δε θα μπορείτε να κάνετε πια συναλλαγές με αυτές από 1η Σεπτεμβρίου 2023.

Ψωνίστε υπεύθυνα λοιπόν και εκμεταλλευτείτε όλες τις προσφορές των καταστημάτων αλλά και τις κρατικές επιδοτήσεις προκειμένου να κάνετε οικονομία στο πορτοφόλι και στο νοικοκυριό σας.