Νέα υπόθεση revenge porn: Eκβίαζε τα θύματα με διακίνηση των προσωπικών στιγμών τους στο διαδίκτυο – Πώς «τρύπωνε» στα προφίλ

Νέα υπόθεση revenge porn: Eκβίαζε τα θύματα με διακίνηση των προσωπικών στιγμών τους στο διαδίκτυο – Πώς «τρύπωνε» στα προφίλ

Ζητούσε 1.000 ευρώ από κάθε γυναίκα

Σε υπόθεση revenge porn εμπλέκεται 38χρονος άνδρας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε προανακριτική δικογραφία. O δράστης φαίνεται να έχει και άλλους συνεργούς.

Η Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, ύστερα από μεγάλη έρευνα κατέληξε στον εν λόγω άνδρα που δρούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μαζί με τους συνεργάτες του, παραβιάζοντας τα προφίλ ανυποψίαστων χρηστών προκειμένου να τους εκβιάσουν για χρήματα.

Ο τρόπος που προσέγγιζαν τα θύματά τους ήταν με το να χρησιμοποιούν τα προφίλ προσφιλών τους προσώπων από τις επαφές τους.

Με αυτόν τον τρόπο, κατάφερναν να εισχωρήσουν στους προσωπικούς λογαριασμούς των θυμάτων στα συγκεκριμένα social media και όταν τους έστελναν μηνύματα ότι απεικονίζονταν σε ιστοσελίδες πορνογραφικού περιεχομένου, τους ζητούσαν να ακολουθήσουν συγκεκριμένο σύνδεσμο προκειμένου να αποφευχθεί το… κακό.

 

Τα θύματα έβαζαν τους κωδικούς τους, τους οποίους οι δράστες αποσπούσαν και έτσι έμπαιναν στους λογαριασμούς των θυμάτων τους και τους άλλαζαν.

Οι δράστες έχοντας πλέον πρόσβαση στα προσωπικά τους στοιχεία, τους εκβίαζαν ότι θα έστελναν πολύ προσωπικό τους υλικό σε διαδικτυακούς τους φίλους ζητώντας χρήματα, περί τα 1.000 ευρώ.

Αν τα θύματα, τρεις γυναίκες από τη Λάρισα και μία από τη Θεσσαλονίκη, δεν συμμορφώνονταν με τις απειλές τους, τις έκαναν πράξη για εκφοβισμό, στέλνοντας σε λίγα άτομα τις προσωπικές τους φωτογραφίες και βίντεο ή τα δημοσιοποιούσαν στις προσωπικές τους σελίδες, ενώ φαινόταν ότι αναρτούσαν το υλικό οι ίδιοι οι χρήστες.

Η έρευνα της Αστυνομίας καθώς φαίνεται απέδωσε καρπούς και σχηματίστηκε δικογραφία που θα κατατεθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας.