«Κιβωτός του Κόσμου» – Ανάσογλου: Η ποινική δίωξη του πατέρα Αντώνιου είναι μια δικαίωση για τα παιδιά

«Κιβωτός του Κόσμου» – Ανάσογλου: Η ποινική δίωξη του πατέρα Αντώνιου είναι μια δικαίωση για τα παιδιά

«Για να φτάσει ένα παιδί να καταγγείλει, καταλαβαίνει ότι θα δεχθεί ένα πόλεμο»

Ο πάτερ Αντώνιος, ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου», μετά από πολύμηνη εισαγγελική έρευνα, είναι αντιμέτωπος με ποινική δίωξη, μεταξύ άλλων, για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση.

Για την ποινική δίωξη μίλησε στο «Καλημέρα Ελλάδα», τον Γιώργο Παπαδάκη και τη Μαρία Αναστασοπούλου, η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου, η οποία εκπροσωπεί τρόφιμους της «Κιβωτού του Κόσμου».

Όπως είπε η ποινική δίωξη στον πατέρα Αντώνιο είναι μια δικαίωση για τα παιδιά που τον έχουν καταγγείλει. «Όλο αυτό τον καιρό πίσω από τις πλάτες των κοριτσιών και των αγοριών ακούγονταν γέλια, ειρωνείες, τελικά τι έγινε; Φυσικά και είναι δικαίωση» είπε.

«Για να φτάσει ένα παιδί να καταγγείλει καταλαβαίνει ότι θα δεχθεί ένα πόλεμο» τόνισε η κ. Ανάσογλου. Σημείωσε ότι τα παιδιά που εκπροσωπεί έχουν καταγγείλει bullying και έκανε λόγο για δήθεν πειθαρχία από μη ειδικούς.

«Δεν μιλάμε για περιουσίες που δωρίστηκαν, μιλάμε για υφαρπαγή περιουσιών. Δεν δρούσε μόνος του ο πατέρας Αντώνιος. Δεν γνωρίζω τον βαθμό του δόλου που είχε στις δικές μου περιπτώσεις» είπε για τα οικονομικά αδικήματα. Όπως ανέφερε τα παιδιά που έχουν καταγγείλει τον πατέρα Αντώνιο ήρθαν σε επαφή και με άλλα παιδιά. «Πιστεύω ότι με την δίωξη να προχωράει θα ανοίξουν κι άλλα στόματα. Υπάρχουν και άλλα άτομα από πίσω, δεν ήταν μόνος του σχεδόν ποτέ» σημείωσε η κ. Ανάσογλου.